BRİSA ve E-Şarj, Elektrikli Araçların Şarj İhtiyacına Çözüm Sunuyor

0
4978

Brisa, E-Şarj iş birliği ile Otopratik mağazaları ve lastik satış noktalarında elektrikli araçlar için şarj hizmeti sunmaya başladı.

2022 yılına kadar Türkiye’deki elektrikli araç sayısının 56 kat artarak 140 bine, şarj istasyonu sayısının ise 35 kat artışla 14 bine ulaşacağı öngörülüyor. Alanında lider iki şirketin yaptığı anlaşma, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir kriter olan şarj istasyonu ihtiyacına çözüm sağlıyor.

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, elektrikli araçlar için ulusal çapta şarj çözümleri sunan E-Şarj ile özel bir iş birliği gerçekleştirerek müşterilerine lastiğin ötesinde, kesintisiz bir yolculuk deneyimi sunmaya devam ediyor. Yapılan iş birliği ile Brisa, bayilerinin ve araçlara 360 derece servis ve bakım hizmetleri sunan Otopratik mağazalarında elektrikli araçlar için şarj hizmeti sunmaya başlıyor.

 

“Elektrikli araçlar için başlattığımız şarj hizmetimizi Türkiye’nin dört bir noktasında yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”

İlk 3 şarj ünitesi ile İstanbul ve Bursa’daki mağazalarında hizmet veren Brisa, 2019 yılında bu şehirlerde yatırıma devam edecek ve aynı zamanda elektrikli araç kullanımının yoğun olduğu İzmir ve Adana gibi şehirlerde de yatırım yaparak hizmet noktalarının sayısını hızla artırmaya odaklanacak.  Şirket ayrıca hızlı araç ve servis bakımı konusunda uzman mağaza zinciri Otopratik’lerde elektrikli araçlara özel elektrik/elektronik aksam hizmetlerinin eklenmesi için de çalışmalara başladığını duyurdu. Bu doğrultuda Brisalı yetkin mekanik ve elektrik teknisyenleri son teknoloji ekipmanlar ile elektrikli araçların ihtiyaçlarına çözüm sunuyor.

Türkiye otomotiv endüstrisine ve araç kullanıcılarına sundukları değeri bu iş birliği ile derinleştirdiklerini ifade eden Brisa Bilgi Teknolojileri Direktörü (CIO) Tekin Gülşen; Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de elektrikli araçlara gösterilen ilgi hızla artıyor. Pazardaki bu talebe uygun bir gelişimin sağlanabilmesi için endüstrinin öncülerinden biri olarak gerekli ürün geliştirme yatırımlarını uzun yıllardır gerçekleştiriyoruz. Diğer yandan da pazarın gelişimini ve elektrikli araç kullanımını artıracak en büyük ihtiyaçlardan birinin şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması olduğunu biliyoruz. Bu alanda öncülüğü üstlenerek E-şarj ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği büyük önem taşıyor. Yolculuğun geleceğini temsil eden elektrikli araçlar için başlattığımız şarj hizmetimizi tüm Otopratik mağazalarımıza ve Türkiye’nin otomotiv sektöründeki en kuvvetli bayi ağımıza taşıyarak yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla müşterilerimize lastiğin ötesinde, kesintisiz bir yolculuk deneyimi sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Eşarj Genel Müdürü Cem Bahar ayrıca; “Bir start-up olarak kurulan Eşarj artık çoğunluk hissesi Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji’ye ait bir yapıda geleceğe daha güçlü bir şekilde ilerliyor. Enerjisa’nın da bizlere kattığı vizyon ve destekle ülkemizde bu konuda lider oyuncu olarak kalmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

E-Şarj iş birliğiyle Brisa noktalarındaki şarj istasyonları hızlı ve güvenilir hizmet sunuyor. Ortalama şarj süreleri araçların kabul ettiği güce göre değişiklik göstermekle birlikte, Tesla ve Renault Zoe araçlar için yaklaşık 35-40 dakikada 100 km menzil alınabiliyor veya 1 saatte %50 (170km) şarj gerçekleştirilebiliyor.

Brisa, şu anda İstanbul’da Beyoğlu Dolapdere’de bulunan Otopratik Arıcıoğlu, Bursa’da bulunan Otopratik Grup Oto noktaları, İstanbul’da Seyrantepe’de Birlas mağazalarında elektrikli araçlar için şarj hizmeti sunuyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here