HANKOOK’tan Porsche Cayenne için Ultra Yüksek Performanslı Lastikler

0
5384

Lastik üreticisi Hankook ve otomobil üreticisi Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, yeni spor otomobil modellerindeki orijinal ekipmanı Hankook lastiklerle genişletti. Bu yılın Haziran ayından beri Porsche Cayenne, fabrikada Hankook’un ultra yüksek performans lastiği 21 inç Ventus S1 evo 3 SUV ile donatılıyor. Bu son teknoloji lastik serisinin en yeni üyesi, ıslak zeminde yüksek yol tutuş ve düşük yuvarlanma direncinin yanı sıra, muhteşem bir sürüş ve direksiyon hassasiyeti sunuyor.

Hankook, Porsche Cayenne araçlara ultra yüksek performans lastiği olan Ventus S1 evo 3 SUV’u Haziran ayından beri fabrika çıkışı olarak tedarik ediyor. Ultra yüksek performans lastiği, Stuttgart merkezli otomobil üreticisinin yeni SUV modeli için segmentin yüksek beklentilerini tam anlamıyla karşılamak amacıyla özel olarak üretilmektedir.

“Porsche, yüksek fayda değerine sahip oldukça güçlü spor otomobiller anlamına gelir. Ancak bu lastik geliştirme işinin çok karmaşık bir hale gelmesine neden olur.” diyor Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Han-Jun Kim ve ekliyor: “Bu nedenle, ürünlerimizin performansını etkileyici bir şekilde gözler önüne seren bu orijinal ekipman anlaşmasından dan çok memnunuz.”  DTM’de test edilen teknolojiyi temel alan yeni ultra yüksek performans lastiği, yüksek direksiyon hassasiyeti ve çok sportif bir yol tutuş sunuyor. Önde 285/40ZR 21 (109Y) XL ve arkada 315/35ZR 21 (111Y) XL ebatlarıyla lastikler, spor SUV’lerde kullanılmak ve üstün yol tutuş performansı sağlamak üzere üretilmişdi.

Hankook Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Yük. Müh. Klaus Krause ise: “Aracın sportif sürüş, düşük yuvarlanma direnci ve yüksek yük kapasitesini bir araya getiren kombinasyonu nedeniyle Porsche Cayenne’e uygun bir lastik tasarlamak oldukça zorkayıcıydı.. Yeni Ventus S1 evo 3 SUV hem ıslak hem de kuru zeminlerdeki gereksinimleri oldukça iyi bir şekilde karşılıyor.” diyor.

Yeni Hankook Ventus S1 evo 3 SUV, sportif sürüşün yanı sıra düşük yuvarlanma direnci ve dayanıklılık gibi çevresel faktörleri de optimize eden çeşitli yeni özellikler sunuyor. Ventus S1 evo 3 SUV’un sırt kısmında kullanılan yüksek performanslı doğal reçinelere dayanan yeni nesil inovatif malzemeler,llanıyor. Bu yalnızca en yüksek güçte yol tutuşu performansını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda lastiğin bu yüksek yol tutuş performansını çok daha geniş bir sıcaklık aralığında korumasını sağlıyor.k Ayrıca yanaktaki özel naylon malzemeler, yük altında bile yüksek sürüş kararlılığı sağlıyor. Çelik örgü kayış üzerine uygulanan CapPly hibrit aramid malzeme, iki katlı suni ipek karkas yapısıyla birlikte, yüksek direnç ve dayanıklılığın temin edilmesine katkıda bulunuyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here