Hankook Lastikleri 2019’un 3. Çeyreğine İlişkin Mali Sonuçları Açıkladı

0
5726

Hankook Lastikleri, 2019’un üçüncü çeyreğinde 1,83 trilyon KRW’luk satış ve 180,1 milyar KRW’luk faaliyet kârı bildirdi. 17 inç üzeri lastikler, geçen yılın aynı dönemine oranla %3 artışla, tüm satışların %55’ini oluşturdu. Şirket, bu sürdürülebilir büyümenin yanı sıra Porsche Cayenne, Audi Q8 ve Ford Explorer orijinal ekipman tedarikçisi olarak, yüksek inçli lastik portföyünü güçlendirdi.

 Premium lastik üreticisi Hankook, şirketin 2019 yılı 3. çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamada konsolide global satışların 1,83 trilyon KRW (yaklaşık 1,38 milyar Euro) ve faaliyet kârının ise 180 milyar KRW (yaklaşık 135,6 milyon Euro) olduğu belirtildi.

Global üst düzey teknolojisinden ve premium ürün kalitesinden güç alan 17 inç üzeri lastikler, geçen yılın aynı dönemine oranla %3 artışla binek otomobil lastiği satışlarının %55’ini oluşturdu. Güney Kore, Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin gibi büyük pazarlarda yüksek inçli lastiklerdeki düzenli satış artışı Hankook’un premium marka imajını pekiştirdi.

Lastik üreticisi, global SUV pazarındaki talebin artması ile birlikte spor otomobil üreticisi Porsche’nin 3. nesil Cayenne SUV modeli, Audi’nin SUV amiral gemisi Audi Q8 ve Amerika’da en çok satan SUV konumundaki yeni 2020 Ford Explorer orijinal ekipman tedarikçisi de olarak yüksek inçli lastik portföyünü daha da güçlendirdi.

Diğer yandan global ekonomik gerileme döneminden kaynaklanan zayıf müşteri güveni lastik pazarındaki satış rekabetini artırarak talebi yavaşlattı. Bu durum, büyük pazarlardaki orijinal ekipman lastik ve yedek lastik tedarikini de etkiledi.

Hankook, premium bir marka olarak şirketin konumunu güçlendirmeye odaklanıyor. Lastik üreticisi, bu amaçla özellikle yüksek büyüme potansiyeli taşıyan segmentlerdeki premium ürünlerinin rekabetçiliğini ileriye götürüyor. Şirket buna ek olarak, istikrarlı bir büyüme yapısı oluşturmak ve farklı bölgelere dağıtım stratejilerini optimize etmek için orijinal ekipman portföyünü çeşitlendirmeyi planlıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here