Hankook Lastikleri Amazon Web Services ile Dijital Dönüşüme Hız Kazandırıyor

0
4468

Hankook, bulut bilişim şirketi Amazon Web Services (AWS) ile işbirliği içerisinde ürün ve teknolojilerinin inovasyon gücünü daha da artıracak. AWS’nin bilgi teknolojileri altyapısı, esasen Hankook’un kullandığı malzemelerin özelliklerini sanal ortamda öngörebilmeye yönelik teknolojilerinin kapsamını daha da genişletmede kullanılacak.

Premium lastik üreticisi Hankook, geleceğe dönük ürün geliştirme süreçlerine ve teknolojik gelişme hedeflerine ivme kazandırma amacıyla, yapay zeka ve veritabanları gibi dijital teknolojileri esas alan bulut bilişim hizmetleri veren Amazon Web Services (AWS) ile stratejik bir ortaklık kuruyor. Söz konusu işbirliği, Hankook’un lastiklerde kullanılan malzemelerin özelliklerini öngörebilme amacıyla en optimum bileşiği tespit etmede yapay zekadan faydalanmak üzere geliştirdiği “Sanal Bileşik Tasarlama” (VCD) adlı sistemi zemin alıyor. AWS bulut platformu, Hankook’un VCD sisteminden elde edilen verileri depolamasının yanında söz konusu verileri daha etkin bir biçimde kullanan bir yaklaşımla işleyip analiz edebilmesine de olanak tanıyacak.

Hankook Tire & Technology Başkanı Soo Il Lee bu konuda şunları söyledi: “Teknolojik stratejimizi geliştirmeye devam ettiğimiz süreçte AWS ile işbirliği Hankook’un bu çabalara daha da hız kazandırabilmesini sağlayacak. AWS’nin süreçlerimize yapacağı katkı, Hankook Lastikleri’nin inovasyon konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguluyor ve teknolojiyi önde gelen global otomotiv şirketlerinden biri olarak faaliyetlerimizin temel direği yapma bağlamında bir adım daha teşkil ediyor.”

AWS büyük miktarda verinin analizini sağlayan cazip bir platform olmakla birlikte yeni alanlara giriş yapmak isteyen üreticiler için yenilikçi çözümler de sunuyor. AWS ile gidilen ortaklık sayesinde Hankook, makiner öğrenme uygulaması olan “Amazon SageMaker” gibi dijital yüksek teknoloji çözümlerini aktif bir biçimde kullanabilecek ve ürün geliştirme sürecini daha da optimize edecek. Amazon SageMaker, yapay zekaya dayalı yapısıyla Hankook’un gereken verileri tam otomasyonlu bir sistemde analiz etmesi, hazırlaması, sunabilmesi ve bir öngörü veya aksiyon bağlamında karar alma süreçlerine girdi olarak gereken sonuçları özetleyebilmesini mümkün kılmaktadır.

Gelecek odaklı stratejisi kapsamında Hankook, araştırma ve geliştirmeye ciddi yatırımlar yapmakta ve kapsamlı sonuçlara ulaşmaya yönelik stratejik inisiyatifleri kararlılıkla uygulamaktadır. Şirket, yüksek teknoloji merkezi Hankook Technodome’un ekseni etrafında kurduğu global Ar-Ge ağını kullanarak, geleceğe dönük yenilikçi teknolojiler geliştirmektedir. Bu teknolojiler Hankook’un nitelikli lastik geliştirme süreçlerini şirketin stratejik hedefi haline getirebilmesini ve uzun vadede rekabet gücünü artırabilmesini sağlamaktadır.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here