Cenevre Otomobil Fuarı iptal edildi

0
4307

İsviçre tüm büyük kamu toplantılarını yasakladığından,Dünyanın en önemli otomobil etkinliklerinden biri olan  Cenevre Otomobil Fuarı iptal edildi

İsviçre hükümeti, yeni coronavirüs bulaşmasını önlemek için derhal yürürlüğe soktuğu bir karaname ile  15 Mart’a kadar 1000’den fazla katılımcı içeren tüm etkinlikleri  askıya aldığını  açıkladı .

Karar otomobil endüstrisindeki en büyük etkinliklerden biri olan  Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nı da etkiledi ve yılın ilk en bütük otomotiv fuarının  iptal edildiği bildirildi .

İsviçre Hükümeti, “bu önlemin İsviçre’deki kamusal yaşam üzerinde önemli bir etkisi olacağını bildiğini” ancak “hastalığın yayılmasını önlemesi veya geciktirmesi ve böylece momentumunu azaltması” gerektiğini söyledi. Federal hükümet, salgının ölçeğinin normalde İsviçre kantonlarının sorumluluğu olan tedbirleri almak için özel yetkilere olanak verdiğini söyledi. Hükümet yaptığı açıklamada şunları söyledi: 1,000 1000’den fazla kişiyi içeren büyük ölçekli etkinlikler yasaklanacak. Yasak derhal yürürlüğe girer ve en az 15 Mart’a kadar geçerlidir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here