Hankook, Dünyanın En Büyük Motorsporları Şampiyonalarında Sponsor

0
4540
Lastik_Magazin_2020

Hankook, Nürburgring Endurance Series’in yeni sponsoru oldu. Tüm dünyanın takip ettiği Nordschleife şampiyonası, ya da eski adıyla Nürburgring VLN Dayanıklılık Şampiyonası, bu sezona yeni bir marka kimliğiyle adım atıyor. Premium lastik üreticisi Hankook da, yeni ismiyle yola devam eden bu ünlü motor sporları organizasyonuyla uzun vadeli bir ortaklığa hazır.

Almanların yüzde 95’inin bildiği, Eifel bölgesinde yer alan Nürburgring, dünyanın en ünlü yarış pistlerinden bir. 21 Mart’ta 66. ADAC Westfalenfahrt ile start alacak olan Nürburgring Endurance Series, Grand Prix Pisti ile bu alanda herkesçe bilinen Nordschleife’nin bir kombinasyonu olarak düzenlenecek. Formula 1 dünya şampiyonu Jackie Stewart’ın bir keresinde “Yeşil Cehennem” olarak nitelediği pist takımlar, sürücüler ve taraftarları açısından motor sporlarının zirve noktası kabul ediliyor. Sırf bu bile Hankook’un Nürburgring Endurance Series’e destek vermesi ve Nordschleife’in toplam 300 metre rakım değişikliğine sahip iniş ve çıkışlarında yer alması için yeterli bir neden.

Nürburgring Endurance Series yarış takviminde dörder saatlik sekiz yarış ve altı saatlik tek bir yarış yer alıyor. Yaklaşık 165 aracın yarışacağı dünyanın en büyük motor sporları şampiyonasında, sezon boyunca 40 ülkeden 950 sürücü Audi R8, BMW M6 GT3, Mercedes-AMG GT3 ve Porsche 911 GT3 R gibi GT3 kategorisindeki araçların kokpitinde ya da Renault Clio, Honda Civic, Opel Astra, Calibra ve Manta, ayrıca VW Corrado ve Jetta da yerlerini alacak. Premium lastik üreticisi Hankook’un logosu araçlarda, tribünlerde, pit şeridinde, padok alanında ve pist kenarı boyunca yer alırken, Almanya’nın en köklü dayanıklılık yarışları organizasyonunun da önemli bir parçası haline gelecek.

VLN VV GmbH & Co. KG İdari Direktörü Christian Stephani yeni ortaklık hakkında şöyle diyor: “Aynı yarış serimiz gibi, en üstün performans ve büyük ürün potansiyeliyle tanınan bir ortak olan Hankook’u aramıza alıyoruz. Bu sponsorluk bir kez daha Nürburgring Endurance Serisinin cazibesi ve albenisinin altını çiziyor. Güven dolu ve profesyonel bir ortaklığın yanı sıra, klasik sponsorluğun ötesine geçen pek çok faaliyeti de dört gözle bekliyorum.”

Hankook Avrupa Motor Sporları Direktörü Manfred Sandbichler ise yeni ortaklıkla ilgili olarak şunları söyledi: “Artık simge olmuş bu spor etkinliğinde yer almak bizim için bir zevk. Hankook’un geçmişinde Nürburgring, dayanıklılık yarışları alanına ilk adımlarımızı attığımız yer olması sebebiyle ayrı bir yere sahiptir.  Son yıllarda desteklediğimiz takımlarla büyük başarılara ulaştık burada. Artık bir efsane niteliğindeki Nordschleife hakkında da söyleyecek fazla söz yok; dünyadaki tüm motor sporları tutkunları onun ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Artık gelenekselleşmiş ve diğer tüm yarışlardan daha geniş bir yelpazedeki (neredeyse standart üretimdeki modellerden, safkan diyebileceğimiz GT3 yarış otomobillerine kadar) araçların menzili ve performansını ölçen bu etkinlik, Hankook’un bir motor sporları markası olarak yer alacağı için mükemmel bir sahne sunuyor.”.

Program:

14.03. – Ön Gösterim

21.03. – 66. ADAC Westfalenfahrt

04.04. – 45. DMV 4-Stunden-Rennen

18.04. – 62. ADAC ACAS Cup

27.06. – 51. Adenauer ADAC Rundstrecken Trophy

11.07. – 60. ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen

01.08. – 43. RCM DMV Grenzlandrennen

29.08. – ROWE 6 saatlik ADAC Ruhr-Pokal-Rennen

26.09. – 52. ADAC Barbarossapreis

24.10. – 45. DMV Münsterlandpokal

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here