Continental ile 3D Yolculuk Deneyimi

0
3882

3D teknolojiyle ekranda, üç boyutlu ölçekler, imleçler ve sürücünün görüş alanında bulunan dur işareti gibi nesneler rahatlıkla görülebiliyor.

Teknolojiyi lastiklerine kodlayan Continental, seri üretimine geçilen HMC Genesis GV80 model 3D teknolojili otostereoskopik ekranı piyasaya sürüyor. Bu teknolojiyle ekranda, üç boyutlu ölçekler, imleçler ve sürücünün görüş alanında bulunan dur işareti gibi nesneler rahatlıkla görülebilecek.

Continental, üç boyutlu uyarı sinyalini görmek için özel gözlük gerektirmeyen tasarımında, paralaks bariyer (izleyici için görüntüyü bölen eğik çizgiler) kullanıyor. Böylece gerçek nesnelere bakıldığında olduğu gibi hafif kaymış olan iki farklı görüntü sağ ve sol göze ulaşarak üç boyutlu bir görüntü oluşturuyor.

Sürücünün görüş alanını algılayarak başın tam konumuna göre 3D görüntüleri ayarlayan Continental’in araç içi kamerası, bu sistemde önemli bir rol oynuyor. Sürücülerin 3D ekrana çok uzun süre odaklanmasını önlemek amacıyla, kamera dikkat algılama özelliği entegre edilerek sürücünün dikkatinin dağılabileceği veya yorulabileceği anlar belirleniyor. Continental, gösterge panelinde 3D görüntüleme ile sürücünün gelişmiş sürücü destek sistemleri, geleneksel ekranlar, iletişim hizmetleri ve bilgi-eğlence uygulamalarından gelen bilgilerle aşırı yüklenmesini önlemeye odaklanıyor.

 

 

Continental, 2022 yılında sistemin üretimine geçmeyi planlıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here