BKT Lastikleri, Krizsiz Sektör Orman

0
3647

Ormanlar değerlidir ve büyümeleri sürdürülebilir olacak şekilde organize edilmelidir. Bunun nedeni, ağacın talepte hiçbir zaman bir düşüş yaşamaması, bunun tam tersi olmasıdır. Bunu başarılı bir sektör haline getirmek için faaliyette bulunan, son derece güçlü bir araç olan lastikler de dahil olmak üzere çok sayıda “aktör” bulunmaktadır.

Ahşap, son yıllarda ana yan ürünlerinin gerçek bir rekor kıracağı kadar, dünyada en çok aranan malzemeler arasındadır .Ahşap sektörü her zaman krizden uzak olmuştur ve yüksek talep seviyesi göz önüne alındığında mükemmel bir şekilde “organize” bir sistemden gelmesi gerekmektedir. Modern ormancılık ormanlara zarar vermek istememekte, aksine kesilen bir bitkinin yerinde yeni ağaçların yeniden büyümesine veya ortaya çıkmasına imkan verecek koşulların oluşması içi çalışmaktadır. Temel amaç, orman ekosistemlerinde herhangi bir önemli değişiklikten kaçınılmasıdır.

Lastik_Magazin

Milyonlarca ton ağacın dünya çapında iletilmesini sağlayan bu şekilde yapılandırılmış bir sistem, hassas mekanizmalara ihtiyaç duymaktadır: yetiştirme stratejileri, planlama, spesifik ve güçlü makineler ve… dünyadaki en zorlu operasyonel zorluklardan birine dayanabilen LASTİKLER.  Lastiklerin kullanıldığı koşullar aşırı derecelerdedir ve zor durumlarda, engebeli, çamurlu arazide ve genellikle engellerin, ağaç gövdelerinin vb. fırladığı yüzeylerde hareket etmek zorundadırlar.

Ormancılık dünyası, özel zorlukları nedeniyle büyük beceri ve deneyim gerektiren bir dünyadır. En zorlu anlarda öne çıkması gereken güç, direnç, yük kapasitesi, denge ve karakter gerektirir.

Lastik_Magazin_BKT_Forestech

BKT, gerçek çalışma koşullarını gözlemek ve aracın tam gücünü ifade etmesini sağlamaktan başlayarak, atölyede geliştirilen oldukça özel amaç için üretilmiş lastikler tasarlayarak zorluğu üstlenmiştir. Şirket, çeşitli makine ve ekipmanlara yönelik olarak: taşıyıcılardan yükleyicilere, keresteyi yüklemek için kullanılan makinelerden, ağaç gövdelerini çıkarmaya yönelik makinelere ve nakliye araçlarına kadar dört ormancılık ürün hattı sunmaktadır. Bunlar FORESTECH, FS 216, F 240 ve TR 678’dir, hepsi dayanıklıdır ve bu nedenle uzun bir ürün ömrüne sahiptir ve bu da çevresel ve ekonomik faydalara sahip olan daha az sayıda değiştirme ve daha az arıza süresi anlamına gelmektedir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here