MICHELIN, WRC- Türkiye Rallisi’ni Zirvede Bitirdi

0
27777

Michelin, LTX Force ile Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 11. ayağı olarak gerçekleştirilen Türkiye Rallisi’ni zirvede tamamladı.

Dünyanın en büyük lastik üreticisi Michelin, Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 11. ayağı olarak gerçekleştirilen Türkiye Rallisi’nde zirvede yer aldı. Marmaris’te zorlu parkurlarda düzenlenen yarışları, MICHELIN LTX Force H4’ü tercih eden, Citroën C3 WRC takım arkadaşları Esapekka Lappi – Janne Ferme’nin önünde Sébastien Ogier – Julien Ingrassia ikilisi kazandı. Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) ikilisi ise üçüncü gelerek Michelin’in podyumda tek başına yer almasını sağladı.

WRC2 Pro’daki mücadelenin kazananları ise İngiliz Greensmith – Edmonson (M- Sport Ford Fiesta R5) oldu. Onların hemen arkasında Çek Cumhuriyeti’nden Kopecki – Dresler (Skoda Fabia R5) yer aldı. Fin sürücüler Rovanperä – Haltunnen (Skoda Fabia R5) üçüncü olarak podyuma yine Michelin’in tek başına çıkmasını sağladı.

Türkiye Rallisi’nin özel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Michelin Motorsporları Müdürü Arnaud Rémy, “Kendine özgü etapları ve yol koşullarıyla daha çok arazi rallisine benzetebileceğimiz bu yarışta, geçen yılki deneyimlerimizle bu yıl bizi nelerin beklediğini biliyorduk. Bu yıl, kıyasıya bir yarışa imza atan takımlar, oldukça zorlu ve yıpratıcı yol koşullarında etapları tamamladı. Hasar görmeyen tek bir otomobil kalmazken tüm otomobillerin alt gövdeleri darbelere maruz kaldı. Sonuca baktığımızda, bu yılki Türkiye Rallisi’ni zirvede bitirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz’’ diye konuştu.

FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 11. yarışı olan Türkiye Rallisi, 19 ülkeden 102 sporcu katılımıyla 12-15 Eylül tarihlerinde Muğla ili Marmaris ilçesinde düzenlendi.

TOSFED tarafından Spor Toto, Red Bull, Avis, Grand Yazıcı Hotels Marmaris, TURSAB, Go İpragaz, Türk Telekom, AutoMechanica, Pilotcar, PowerApp, Socar, Autoclub, Turk Yatch, Faselis ve Ahu Hospital katkılarıyla düzenlenen ralli, şampiyona tarihinin en unutulmaz yarışlarından birine sahne oldu. Marmaris’in yemyeşil çam ormanları ve masmavi denizi tüm güzelliği ile 155 ülkedeki TV yayınlarıyla Dünya’ya ulaşırken, 4 gün boyunca 986 kilometrelik parkurda 17 özel etapta Dünyaca ünlü pilotları ve binlerce turisti misafir etti.

23 ülkeden toplam 192 yerli ve yabancı medya mensubu takip ettiği yarışı kazanan Fransız Sebastien Ogier – Julien Ingrassia ekibi oldu. Citroën Total WRT takımı adına yarışan Red Bull sporcusu Ogier, paha biçilemez bir zafer elde etmesinin ardından elde ettiği puanlarla şampiyonluk mücadelesine geri dönmeyi başardı. 6 kez Dünya Ralli Şampiyonu Fransız sürücü, toplamda 34.7 saniyelik farkla zaferine ulaşırken, kariyerinin 47. WRC zaferini elde etmiş oldu.

Türkiye Rallisi kapsamında koşulan 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5.yarışını ise Skoda Fabia R5 ile yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi kazandı. Bora Manyera-Cem Çerkez‘in ikinci sırayı elde ettiği ulusal klasmanın üçüncülüğünü ise Murat Bostancı-Onur Vatansever elde etti.

 2019 Türkiye Rallisi Genel Klasmanı

1.Sébastien Ogier (FRA)/Julien Ingrassia (FRA) Citroën C3 WRC – 3h 50min 12.1sec

2.Esapekka Lappi (FIN)/Janne Ferm (FIN) Citroën C3 WRC – 3h 50min 46.8sec

3.Andreas Mikkelsen (NOR)/Anders Jaeger (NOR) Hyundai i20 Coupe WRC – 3h 51min 16.6sec

4.Teemu Suninen (FIN)/Jarmo Lehtinen (FIN) Ford Fiesta WRC – 3h 51min 47.2sec

5.Dani Sordo (ESP)/Carlos del Barrio (ESP) Hyundai i20 Coupe WRC – 3h 52min 38.0sec

6.Jari-Matti Latvala (FIN)/Miikka Anttila (FIN) Toyota Yaris WRC – 3h 53min 11.2sec

7.Kris Meeke (GBR)/Sebastian Marshall (GBR) Toyota Yaris WRC – 3h 54min 05.4sec

8.Thierry Neuville (BEL)/Nicolas Gilsoul (BEL) Hyundai i20 Coupe WRC – 3h 56min 46.9sec

9.Pontus Tidemand (SWE)/Ola Fløene (NOR) Ford Fiesta WRC – 3h 57min 35.0sec

10.Gus Greensmith (GBR)/Elliott Edmondson (GBR) Ford Fiesta R5 (WRC 2 Pro) – 4h 05min 30.8sec

11.Jan Kopecký (CZE)Pavel Dresler (CZE) Škoda Fabia R5 Evo (WRC 2 Pro) – 4hr 06min 00.2sec

12.Kajetan Kajetanowicz (POL)/Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia R5 (WRC 2) – 4hr 06min 00.4sec

Yarış hakkında detaylı bilgiler için www.rallyturkey.com sitesini ziyaret edebilirsiniz
- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here