UNIROYAL Lastikleri Doğadan Aldığı İlhamı Teknolojiye Dönüştürüyor

0
2879

Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental‘in markalarından Uniroyal lastikleri, yeniden Türkiye’de sürücülerle buluşuyor. Uniroyal lastikleri, köpekbalığı pullarının girift kanallarından ilham alınarak geliştirilen teknolojisi (Shark Skin Teknoloji) ile öne çıkıyor. Bu devrim niteliğindeki teknoloji, lastiklerin yol ile temasını kaybetmeden su birikintilerinden güvenle geçmesi anlamına geliyor. Lastiğin kanallarından hızla akıp giden su, verimli ve hızlı bir şekilde dağıldığı için suda kızaklama riski de azalıyor.

 Dünyada ilk yağmur lastiğini 1969 yılında piyasaya süren Uniroyal, yağmurlu havalarda ve ıslak yol koşullarında üstün performansı ve ilham verici tasarımı ile öne çıkıyor. Continental Türkiye güvencesiyle yeniden Türkiye‘de sürücülerle buluşan Uniroyal lastikleri, özel geliştirilen köpekbalığı derisi teknolojisi (Shark Skin Teknoloji) sayesinde su akış türbülanslarını önemli ölçüde azaltarak ıslak yol koşullarında daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Köpekbalığı derisinden ilham alınarak tasarlandı

Köpekbalıklarının derisi pürüzlü bir mikro yüzey oluşturan çok sayıda küçük pulla kaplıdır. Bu pullar sayesinde köpekbalığı derisinin üzerinden su akarken su türbülansı da azaltılır. Su sürtünmesi ve enerji kaybı azaldığından köpekbalığı da daha az çabayla daha hızlı hareket edebilir. Lastik geliştirme çalışmalarında doğadan ilham alan Uniroyal, tasarım mühendislerinin geliştirdiği köpekbalığı derisi teknolojisi (Shark Skin Teknoloji) ile köpekbalığı derisinin yarattığı etkiyi lastiklerine aktarıyor.

Suda kızaklama riski azalıyor, fren mesafesi kısalıyor

Yağışlı havalarda ve ıslak yol koşullarında su, lastiklerin yolla temasını keserek yol tutuş performansını olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle ıslak zeminde araç sürerken fren yapmak veya aracı yönlendirmek neredeyse imkansız hâle geliyor, suda kızaklama da bu koşullarda meydana geliyor. Uniroyal lastiklerinde bulunan köpekbalığı derisine benzer yapı sayesinde su akışı neredeyse tamamen türbülanssız oluyor. Uniroyal lastikleri ıslak zeminde dâhi yol yüzeyine tutunmayı sürdürüyor, böylece suda kızaklama riski de azalıyor. Güçlü bir kavrama sağlamanın yanı sıra köpekbalığı teknolojisi ıslak zeminde fren mesafelerini kısaltmaya da yardımcı oluyor. Böylece, hava nasıl olursa olsun, daha güvenli bir yol tutuşu ile kesintisiz bir sürüş keyfi sunuyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here