Hankook, Nürburgring’de Servis Atölyesi Açıyor

0
2372

 

Hankook Avrupa Teknik Merkezi (ETC) yeni ofis açtı. Bu ofis, yüksek kalite lastiklerin geliştirme süreci sırasında gerçek yaşam koşullarında testi söz konusu olduğunda çalışanlara en uygun şartları sunuyor. Nürburgring yarış pistinin, özellikle de efsanevi Nordschleife pistinin yakınlarında şirket hem yarış lastiklerini, hem de üst düzey performans pazarından popüler araç üreticilerine yönelik orijinal ekipman lastiği test ediyor.

Nürburgring Atölyesi, birkaç aydır gayri resmi şekilde faaliyet gösteriyor olsa da Almanya’nın güney batısındaki Ahrweiler ilçesinde yer alan Meuspath’ta Hankook yönetiminin katılımıyla bugün resmen açıldı. Eifel bölgesinde yer alan ve dünyanın muhtemelen en zorlu yarış pistinin hemen yakınındaki özel bir saha ofisine yatırım yapma kararı alınırken, Hankook’un yüksek performanslı araçlarda kullanılan premium orijinal ekipmanlarının hacmindeki dev büyüme de dikkate alındı.

Hankook; Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche ve Volkswagen gibi popüler araç üreticilerinin ve onların performans alanındaki iştiraklerinin bir orijinal ekipman ortağı olarak uzun bir süredir efsanevi Nordschleife pistinde kapsamlı testler yürütüyor. Bu faaliyet sırasında özellikle orijinal ekipman olarak geliştirilen UUHP (Ultra-Ultra-Yüksek-Performans) lastikleri test ediliyor. “Yeşil Cehennem” olarak da bilinen pist, özellikle spor araç segmentinde lastiklerin ilgili araç üreticisi ve müşteri gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için kapsamlı test sürüşlerine yönelik ideal koşulları sunuyor. Bu nihai ürün testleri, sürecin de bölünmez bir parçası ve pek çok üst düzey araç için açıkça tanımlanan kati bir kabul kriteri.

Hanover’deki Hankook Araştırma ve Geliştirme Merkezi Avrupa Hankook Test Ekibi Başkanı Andreas Pürschel şu ifadelerde bulundu: “Nürbürgring Nordschleife’ın hemen yakınına atölyemizi açmamız, yüksek performanslı yol araçları alanında giderek önemli hâle gelen performans ve yük testlerini daha verimli gerçekleştirmemize olanak tanıyor. Bu durum müşterilerimize en yüksek performans düzeyine sahip en iyi ürünleri sunduğumuzdan emin olmamızı sağlıyor.”

1997 yılında Hanover’da açılan ETC, lastik üreticisine Avrupa’daki araştırma projelerini önemli ölçüde genişletme imkanı tanıdı. Avrupa’daki araçlarda kullanılan orijinal ekipman için özel lastikler geliştirmenin yanı sıra en zorlu koşullar altında ürünleri test etmek de ETC’nin çalışmalarının bölünmez bir parçası. 2017 yılında şirket Ivalo-Finlandiya’da kendi kış lastiği test bölgesini açtı. Yeni açılan Nürburgring atölyesi ve Macaristan’daki AB üretim bölgesi içerisindeki yüksek düzey ve son teknoloji üretim ve kapalı ortam test tesisleriyle birlikte Hankook, Avrupa’da entegre lastik gelişimi ve üretimi konusunda ön plana çıktığını gururla söyleyebiliyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here