Sumitomo Rubber, Çin kamyon ve otobüs lastiği operasyonlarını sonlandırıyor

0
1617

Lastik üreticisi, Çin’deki binek otomobillere ve elektrikli otomobil lastiklerine “tamamen konsantre olacak”Sumitomo Rubber (China) Co., Çin’deki kamyon ve otobüs lastiği operasyonlarını gelecek yıldan itibaren sonlandırmayı planladığını duyurdu.

Dunlop markalı kamyon ve otobüs lastiklerinin üreticisi 22 Ağustos’ta Çince bir açıklamada, 2023’ten itibaren “Çin pazarı için artık kamyon ve otobüs lastikleri üretip satmayacağını” söyledi.Ve şirketin duyurusuna göre, Sumitomo Rubber China, Nisan 2024’ten itibaren denizaşırı pazarlar için artık kamyon ve otobüs lastikleri üretmeyecek.

Satış sonrası hizmetler 2025 yılına kadar devam edecek.

Kararla birlikte şirket, ‘kaynaklarını pazar değişikliklerine yanıt vermek için tamamen konsantre edecek’ ve daha fazla binek otomobil lastiklerinin Ar-Ge ve üretimine odaklanacak. Özellikle Sumitomo Rubber China, Çin’in enerji geçişine paralel olarak yeni enerji araçlarına ve satış sonrası hizmetlerine odaklanacağını söyledi.

Tüketicilerin binek otomobiller için yedek lastik talebinin artmasıyla birlikte Sumitomo Rubber, yeni stratejinin “yeni enerji yolunda daha hızlı bir adım atmasına” yardımcı olacağını söyledi.ERJ’nin 2021 Küresel Lastik Raporu’na göre Sumitomo Rubber, Çin’de iki üretim tesisi işletiyor.

2004’ten beri faaliyet gösteren şirketin Jiangsu’daki Changshu Şehri tesisi, ayda 7,2 kiloton binek otomobil ve hafif araç radyal lastikleri (PCR) ile kamyon ve otobüs radyal lastikleri üretiyor.Şirketin Hunan tesisi, ayda 3 kilotonun hemen altında PCR lastikleri üretiyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here