Nokian Tyres, Rusya’daki Operasyonlarını Satıyor

0
1471

Nokian Tyres, Rusya operasyonlarını Tatneft’e yaklaşık 400 milyon € (397,9 milyon ABD $) karşılığında satmak için bir anlaşma imzaladı. Lastik üreticisi Haziran 2022’de ülkeden kontrollü bir çıkış başlatacağını belirtmişti.

İşlem, Rusya’daki ilgili düzenleyici makamların onayına tabi olarak devam edecek. Satışla ilgili diğer belirsizlikler, iki şirket arasındaki işlemin tamamlanması ve kapanmasının zamanlamasını, şartlarını ve koşullarını etkileyebilir.

Satışın kapanmasıyla Nokian, Rusya’daki tüm operasyonlarını sonlandıracak ve şirketin operasyonlarında çalışan tüm çalışanlar Tatneft’e geçecek.

Lastik üreticisi 2005 yılında Rusya’da faaliyete başladı ve 2021’de binek otomobil lastiklerinin tahminen %80’i orada üretildi. Rusya ve Asya iş alanı, Nokian Tyres’ın net satışlarının tahmini %20’sini temsil ediyordu.

Nokian, Rusya’dan çıkışın önümüzdeki iki ila üç yıl boyunca Orta Avrupa’daki lastik satışlarını etkileyeceğini belirtti. Ayrıca, ürünlerinin tedarikini güvence altına almak için Nokian, Finlandiya ve ABD’deki fabrikalarında üretim kapasitesini artırdı. Üretici ayrıca Avrupa’da yeni tedarik kapasitesine yatırım yapıyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here