Michelin Uptis Havasız Lastikleri için DHL ile İşbirliği Yapıyor

0
757

Michelin Group ve Alman posta hizmeti şirketi DHL, lastik üreticisinin havasız lastikleri Uptis’i denemek için ortaklık kurdu.

Michelin 10 Ocak’ta yaptığı açıklamada, projenin bir parçası olarak yaklaşık 50 DHL Express minibüsünün 2023’ün sonuna kadar Singapur’da lastiklerle çalışmaya başlayacağını duyurdu.

Yaklaşık 50 DHL Express minibüsü, 2023’ün sonuna kadar Singapur’da son mil teslimatları yapmak için Michelin UPTIS havasız lastikle çalışmaya başlayacak. DHL ile Michelin’in havasız prototip lastiği Michelin arasındaki ortaklık, ileriye doğru bir adım daha attı. Programın bir yıl ilerisinde, ilk Michelin UPTIS lastikleri artık gerçek dünya koşullarında pazarlanıyor.

Michelin UPTIS prototipi, basınçlı hava içermeyen, delinmez bir tekerlek/lastik grubudur ve otomobiller ve hafif kamyonetler için tasarlanmıştır. Hava, aracı destekleyebilen devrim niteliğinde bir yapı ile değiştirildi. Bu, tekerleğin sağlamlığını sağlar ve sürüş konforunu ve güvenliğini garanti eder. Kullanıcıların rahat bir şekilde araç kullanmalarını ve lastikleri etkileyen yol tehlikeleri hakkında endişelenmemelerini sağlayan bir tak ve çalıştır çözümü olarak tasarlanmıştır. Ayrıca, patlamalar nedeniyle hurdaya çıkan lastik sayısını da sınırlar.

Michelin UPTIS lastiği ile DHL, lastik basıncı sorunları ve patlaklar ortadan kalktığı için filosunun üretkenliğini optimize edebilir ve iş sürekliliğini sağlayabilir. Bu, lastik değiştirme sıklığını azaltacak ve daha az israfa yol açacaktır.

“Yeşil lojistiğin öncüsü olarak, Michelin’in havasız lastiklerini Singapur’daki araçlarımızda denemek için ortak olmaktan heyecan duyuyoruz. Buradaki sürdürülebilirlik çabalarını desteklemek için o zamandan beri kara filomuzdaki 80 aracı elektrikli minibüslere dönüştürdük. DHL Express Singapur Genel Müdürü Christopher Ong, “Son kilometre operasyonlarımızı çevreci hale getirmek ve dünya çapındaki DHL ağında net sıfır karbon emisyonu elde etmek için yola çıktığımızda bu işbirliği bizim için başka bir kilometre taşını işaret ediyor” dedi.

“Michelin UPTIS, lastik alanında büyük bir çığır açan yeniliktir. Bu, lastiğin yapısı ve ileri teknoloji malzemeleriyle bağlantılı yaklaşık elli patentin bir sonucudur. Çevre için daha iyi olan daha güvenli mobilite lehine Michelin’in inovasyon kapasitesini gösterir. Michelin Grubu OEM faaliyetleri Direktörü Bruno De Feraudy, DHL’in filosunu planlanandan bir yıl önce pazarlanan ilk Michelin UPTIS lastikleriyle donatma konusunda Michelin’e güvenmesinden çok memnunuz” dedi.

Havasız teknoloji, Michelin’in 2050 yılına kadar tamamen sürdürülebilir bir lastik vizyonunun anahtarıdır. Bugün, lastiklerin %20’si patlaklar ve patlamalar (%12) veya düşük lastik basıncının neden olduğu düzensiz aşınma ve yıpranma (%8) nedeniyle erken hurdaya çıkıyor. Dahili araştırmalara dayanarak, Michelin, UPTIS havasız teknolojisinin dünya çapında yılda 200 milyona kadar lastiğin veya 2 milyon ton malzemenin erken hurdaya çıkarılmasını önleyebileceğini tahmin ediyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here