Bridgestone, %75 Geri Dönüştürülmüş ve Yenilenebilir Malzemelerden Lastik Geliştiriyor

0
1011

Bridgestone tarafından, geri dönüştürülmüş plastiklerden üretilen sentetik kauçuk ve çöl çalılarından hasat edilen doğal kauçuk dahil olmak üzere %75 oranında geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelerden yapılmış bir gösteri lastiği serisi üretildi.

Yeni nesil elektrikli spor ve crossover arazi araçlarında kullanılmak üzere OEM’ler tarafından ortak değerlendirme için toplam 200 lastik üretildi. Lastikler Bridgestone’un Akron, Ohio’daki Amerika Teknoloji Merkezinde tasarlanmış ve üretilmiştir ve Güney Karolina, Graniteville’deki Aiken County Yolcu/Hafif Kamyon Radyal Lastik Fabrikasında üretilmiştir.

Sürdürülebilir lastikler, sentetik kauçuk oluşturmak için plastik şişeler gibi geri dönüştürülmüş malzemelerle üretilen geri dönüştürülmüş monomer de dahil olmak üzere, geri dönüştürülmüş ve biyo-bazlı hammaddelerden türetilen çeşitli malzemeler kullanılarak üretildi. Geri dönüştürülmüş çelik, geri dönüştürülmüş karbon siyahı, TPO türevli karbon siyahı ve biyo bazlı karbon siyahı da kullanılmıştır. Lastikte kullanılan birçok malzeme ISCC PLUS sertifikalıdır.

Bridgestone Americas Başkanı ve CEO’su Paolo Ferrari, “Sürdürülebilir çözümler şirketine dönüşmemizde ilerlerken, sürdürülebilir lastik teknolojisini çizim tahtasından araba yoluna taşımak için geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelerin kullanımında inanılmaz ilerleme kaydediyoruz” dedi. .

“%75 geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemelerden oluşan bir lastik teknolojisinin üretimi ve devreye alınması, 2050 yılına kadar ürünlerimizde tamamen sürdürülebilir malzemeler kullanmaya yönelik ilerlememizi hızlandırırken önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.”

Bridgestone lastiği, şirketin Bridgestone’un Eloy, Arizona’daki guayule Ar-Ge tarım tesisinde yetiştirilen guayule çöl çalılarından elde edilen doğal kauçuğu kullanan ilk yol lastiğidir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here