Honda ve GS Yuasa Yeni Bir Girişim İçin İşbirliği Yaptı

0
928

Honda ve GS Yuasa, EV akü/pil geliştirme için bir ortak girişim kurma konusunda anlaştılar. Honda GS Yuasa EV Battery R&D adlı yeni şirket, 2023’ün sonunda faaliyete geçecek. Her iki şirket de şirkette 50/50 hisseye sahip olacak ve halihazırda Japonya’da bir pil fabrikası planlıyor.

Ortak girişimin merkezi Japonya’nın Kyoto kentinde olacak ve başlangıçta her biri yaklaşık 13,6 milyon Euro’ya eşdeğer 2 milyar yen sermaye ve sermaye rezervi ile donatılacak. Elektrikli otomobiller için birlikte yüksek performanslı piller geliştirmek üzere Ocak 2023’te Honda ve GS Yuasa tarafından imzalanan Ocak anlaşmasına dayanarak Japonya’da ortak bir pil fabrikası kuracaklarını duyurdu . Fabrikanın 2027 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Honda ve GS Yuasa daha önce hibrit elektrikli araçlar (HEV’ler) için lityum iyon piller üzerinde işbirliği yaptı. GS Yuasa, bir dizi farklı pil türü üreten bir Japon üreticisidir. Elektrikli ve hibrit akülerin yanı sıra şirket, diğerlerinin yanı sıra otomotiv marş aküleri, motosiklet marş aküleri ve yedek ve döngüsel uygulamalar için endüstriyel aküleri de üretmektedir.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here