Falken Tire Europe 40. yılını kutluyor

0
791

Lastik markası Falken bu yıl 40. yılını kutluyor ve Falken Tire Europe, Almanya’nın Offenbach am Main kentindeki genel merkezinin yakınında bir etkinlikle kutladı.

İlk Falken lastiği olan FK06C, 1983 yılında, Almanya’nın Dortmund kentindeki ilk Falken merkezi deposunun açılışından önce piyasaya çıktı. Tesis o sırada yalnızca 15.000 lastiği barındırabilmesine rağmen, Sumitomo Rubber Industries Ltd. (SRI) hızla gelişti.

Falken Tire Europe’un genel müdürü ve başkanı Markus Bögner, “Falken markası belirli bir hedefle doğdu: ana şirketimiz SRI için dünyanın dört bir yanındaki müşterilere yüksek kalite ve değer sunan yüksek performanslı ürün grubu olmak” dedi . “Lastik teknolojisindeki 40 yıllık heyecan verici gelişmelerden, otomotiv endüstrisindeki büyümeden ve inovasyondan sonra bile, yüksek performans, büyük değer ve istisnai kalite ilkelerimiz tüm premium ürünlerimiz için kayıtsız şartsız geçerlidir.”

Falken’in 40 yıllık tarihinin en önemli olaylarından biri, 1985 yılında “yoldan yola” felsefesi bugüne kadar mantrası olarak kalan motor sporları bölümünün kurulmasıdır. 1988’de Offenbach ofisinin açılmasıyla birlikte SRI, Kuzey Amerika’da benzer bir tesis kurmadan üç yıl önce bir Avrupa genel merkezi kurmuş, şirket bu hamlenin Avrupa pazarının öneminin altını çizdiğini söylüyor.

Falken Tire Europe’un kuruluşu

SRI, Aralık 2008’de Falken Tire Europe’u kurdu ve bu operasyon, Japon şirketin Avrupa İrtibat Bürosu’nun genel merkezinde, 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren Avrupa yedek lastik pazarındaki Falken ve Ohtsu markalarını Goodyear Dunlop’tan devraldı.

Falken Tire Europe, Avrupa’daki 20 depoda depolanan iki milyonun üzerinde Falken ve SRI markalı lastik ile şu anda kıta genelinde 8.000’den fazla perakendeciye, araç üreticisine ve lastik takma şirketine tedarik sağlıyor.

Spor ve sponsorluklar

1988’de Offenbach’a taşınmasıyla eş zamanlı olarak Falken, günümüzün motor sporları meraklıları arasında anında tanınan bir renk şeması olan turkuaz ve mavi rengini de tanıttı.

Falken’in yüksek performanslı ürünler üreticisi olarak itibarı, o yıl Japonya’da düzenlenen Mirage Cup International serisindeki ilk şampiyonluk galibiyetiyle güçlendi. O zamandan beri Nürburgring-Nordschleife’deki başarılar, 2015’te 24 Saat’te podyumda bitirmek de dahil olmak üzere, Falken’in kendisini rekabet sahnesinde kurmasını sağladı.

Falken Tire Europe, ” Falken yalnızca pistte tutarlılık ve güveni temsil etmiyor” diyor ve “önemli değerlerinin” ekip çalışması ve tutkunun yanı sıra başarı arzusunu içerdiğini de sözlerine ekliyor. Bu, Liverpool FC ve Bundesliga Süper Kupası, Dünya Hentbol Şampiyonası, Kayak Takımları, Red Bull Air Race ve The Nines dahil olmak üzere diğer büyük Avrupa spor oluşumlarıyla ortaklıklara yol açarak Falken marka bilinirliğinin artmasına neden oldu.

OE başarıları

Falken’in bir orijinal ekipman lastik markası olarak zaman içinde artan rolü göz ardı edilmemelidir. Avrupa’da OE listesinde ilk sırayı VW Up aldı! 2012 yılında, fabrikada 165/70R14 81T boyutunda Falken Sincera SN831A lastikler takıldı. Bunu, diğer Volkswagen Grubu markaları ve Mercedes-Benz ve Nissan gibi üreticilerle yapılan orijinal ekipman anlaşmalarıyla tamamlanan yeni VW onayları takip etti.

Meslektaşlarımıza başarı borçluyuz

Ancak Falken Tire Europe, bu başarıların hiçbirinin “doğru iş arkadaşları olmadan” mümkün olamayacağını söylüyor . Offenbach’taki ilk 3 çalışandan, Avrupa operasyonunun iş gücü 225 kişiye ulaştı. Avrupa satışlarında çalışan birçok uzmanın yanı sıra 2015 yılında Türkiye’de bir Avrupa üretim tesisi kuran SRI, 2017 yılında İngiliz toptancı Micheldever’i satın aldı.

“Başarımızı çalışma arkadaşlarımıza borçluyuz. Markus Bögner, “Brexit ve Covid gibi son yılların zorluklarıyla başa çıkma biçimlerinden özellikle etkilendim” diyor . “Müşteriler, markanın hayranları ve meslektaşlarımızla birlikte, önümüzdeki 40 yılı güvenle bekleyen FalkenFam adlı benzersiz bir topluluk oluşturuldu.”

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here