HANKOOK’un Avrupa’daki fabrikasına, ISCC PLUS Sertifikası

0
789

Bu sertifika, şirketin sürdürülebilirlik ve çevre koruma konusundaki taahhüdünün altını çiziyor.

Doğal yağlara ve yenilenebilir biyobazlı polimerlere geçmek karbon ayak izini azaltıyor ve çevre dostu bir şekilde lastik üretme konusunda yeni standartlar getiriyor.

Premium lastik üreticisi Hankook, Avrupa’daki üretimini gerçekleştirdiği Rácalmás’taki (Macaristan) fabrikası için prestijli bir sertifika olan ISCC PLUS sertifikasını (International Sustainability & Carbon Certification) aldı.  Sıra dışı bu başarı, şirketin sürdürülebilirlik, inovasyon ve çevre koruma konularındaki istikrarlı taahhüdünü gösteriyor. Üretici, örneğin elektrikli araçlar için tasarlanan iON lastik serisinde sürdürülebilir ham maddeler kullanarak gelecekte CO2 nötr hale getirme ve kaynakları koruma konularındaki faaliyetlerini daha da yoğunlaştırmayı planlıyor.

Yenilenebilir Enerji Direktifleri AB yönergesine (EU RED) dayanarak verilen ISCC PLUS sertifikasıyla Rácalmás’taki Hankook fabrikasının çevre dostu uygulamaları teşvik etme konusundaki fevkalade çabaları takdir ediliyor. Odaklanılan noktalardan biri de şeffaf ve geriye dönük takip edilebilir bir sertifikalandırma sistemi temelinde başarılı bir şekilde petrolden doğal yağlara, petrokimyasal bazlı sentetik kauçuktan biyobazlı, döngüsel veya biyodöngüsel polimerlere, petrokimyasal ham maddeler bazlı PET tekstil kablosundan geri dönüştürülmüş PET tekstil kablosuna ve mineral silika dolgu maddelerinden biyobazlı silika dolgu maddelerine geçiş yapmayı teşvik etmek. Bu gelişme Hankook’un sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdünün altını çiziyor ve aynı zamanda lastik endüstrisinin tamamında çığır açıyor.

ISCC PLUS sertifikası, kullanılan ham maddelerden üretim proseslerine, bitmiş ürünlere varıncaya kadar olan yelpazenin tamamında bir şirketin sürdürülebilirliğini değerlendirir. ISCC dünya çapında 130 tane sürdürülebilir faaliyet gösteren ham madde üreticisiyle, sivil toplum örgütüyle ve araştırma enstitüsüyle iş birliği yapıyor, sertifikalandırma yöntemlerinin sıklığı ve şeffaf test standartlarıyla biliniyor.

Hankook’un inovasyon ve sürdürülebilirlik yönündeki istikrarlı çabası yine övgüye layık görüldü

Hankook, sürdürülebilirlik konusundaki gayreti ilk kez takdir edilmiyor. Geumsan’daki (Kore) fabrika, 2021 yılında oradaki şirketin ISCC PLUS sertifikası alan dünya çapındaki ilk lastik üreticisi olması ve böylelikle sorumluluk bilinciyle, sürdürülebilir lastik üretimi konusundaki öncü konumunu belgelemesiyle tarih yazdı. Hankook’un Rácalmás’taki Avrupa fabrikasına verilen bu ISCC PLUS sertifikası, sürekli daha sürdürülebilir bir geleceğe giden yolunda şirketin bir diğer başarısını onaylıyor.

Hankook’un Macaristan’daki üretim tesisinin genel müdürü Hyung Yun Kim, “Bu başarı, inovasyon ve sürdürülebilirlik yönündeki istikrarlı çabalarımızın bir ispatı” diyor ve ekliyor: “ISCC PLUS sertifikasının yalnızca gayretlerimizin onaylanması anlamına gelmediğinden, aynı zamanda çevre konusunda bilinçli üretim yapmanın sadece halihazırda mümkün değil, başarılı bir gelecek için vazgeçilmez de olduğu yönünde sektöre verilen açık bir işaret olduğundan eminiz”.

Titizlikle gerçekleştirilen sertifikalandırma süreci, sertifikalı ham maddelerin tedariğinden uygun üretim yöntemlerinin uygulanmasına varıncaya kadar Hankook’taki çalışma süreçlerinin kapsamlı bir şekilde kontrol edilmesini gerektirdi. Bu takdir aynı zamanda Hankook’un çevre dostu yöntemler uygulama konusundaki taahhüdünün her yıl onaylanması anlamına da geliyor.

Hankook’un ISCC PLUS sertifikası alması, önemli bir kilometre taşı olarak şirketin daha çevre dostu bir gelecek taahhüdünü ve lastik endüstrisindeki sürdürülebilir dönüşüme yön verme konusundaki öncü konumunu yansıtıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here