Apollo Tyres’ın Italdesign ile Yaratıcı Ortaklığının 25. Yıldönümünü Kutluyor

0
527

Tamamen yeni VREDESTEİN ULTRAC PRO’nun benzersiz ” saat Yüzü” Görünümü, ITALDESİGN İle 25 Yıllık İşbirliğini İşaret Ediyor.Yeni Vredestein Ultrac Pro ultra ultra yüksek performanslı (UUHP) lastik, ünlü İtalyan tasarım, mühendislik ve prototip şirketi Italdesign tarafından özel olarak yaratılan benzersiz asimetrik yanak tasarımıyla bugün piyasaya sürülüyor. Benzersiz görünüm, kronometrelerin ve diğer kaliteli saatlerin görsel imzasından ilham alıyor ve lastiğin performans odağına gönderme yapan genel zaman geçirme temasıyla birlikte sunuluyor.

Yeni Ultrac Pro’nun piyasaya sürülmesi, Apollo Tyres’ın Italdesign ile yakın yaratıcı ortaklığının 25. yıldönümünü kutluyor; şirketler ilk olarak 1999’da piyasaya sürülen Vredestein Sportrac’ı birlikte geliştirmek için birlikte çalıştı.

Yeni lastiğin görsel karakteri, çevre etrafındaki saniye ve dakika işaretlerini yansıtıyormuş gibi görünen bir dizi çizgiyle bir saat yüzünü çağrıştırıyor. Yan duvarın bir bölümünde, bir kronometreyi veya dijital saati anımsatan kalın bir sayı dizisiyle bu temaya modern bir dokunuş kazandırıldı. Italdesign, lastiğe horolojik bir estetik kazandırarak aynı zamanda lastiğin hassasiyetini ve detaylara verdiği önemi de ön plana çıkarıyor.

Ultrac Pro, çok çeşitli süper otomobiller, spor otomobiller ve performans amiral gemisi sedanları ve SUV’lar için uygun olan 24 inç‘e kadar ebatları mevcuttur.

Lastiği yaratmak için Apollo Tyres ürün pazarlama ve Ar-Ge ekipleri, önce Vredestein lastiğinin farklılaşan teknik özelliklerini tanımladı, ardından performans odaklı hedef kitleye hitap edecek bir konsept üzerinde Italdesign ile çalıştı. İki şirket, kolektif tasarım uzmanlıklarını birleştirmelerine olanak tanıyan dinamik bir yaratıcı alışverişe girişti ve sonuçta genel araç tasarımına anlamlı bir şekilde katkıda bulunabilecek bir ürün ortaya çıktı.

Ultrac Pro, 18 ila 24 inç jantlara uygun geniş bir ebat yelpazesinde mevcuttur ve 2024 baharında pazarda olacak.

Dünyanın en üretken otomobil tasarımcılarından Giorgetto Giugaro tarafından tasarlanan 1999 Vredestein Sportrac, sportif görsel karakterini güçlendiren asimetrik bir görünüme öncülük etti. O tarihten bu yana iki şirket, görsel olarak çekici, yüksek performanslı lastikler üretmek için yaratıcı uzmanlığı teknik yenilikle birleştirerek birden fazla proje üzerinde işbirliği yaptı.

Apollo Tire Avrupa Başkanı Benoit Rivallant şunları söylüyor: “Italdesign ile bu kadar uzun süredir devam eden bir ilişkiyi sürdürmekten gurur duyuyoruz; 1968’den bu yana otomotiv tasarım trendlerini etkileyen bir organizasyon. Şirket, temel değerlerimizin çoğunu paylaşıyor ve yeni bir yaratıcı mücadeleye nasıl yaklaştığımız konusunda güçlü sinerjiler var. Vredestein markasının bugünkü haline gelmesinde çok önemli rol oynadılar, lastiklerimizin son derece rekabetçi bir pazarda öne çıkmasına yardımcı oldular ve gerçekten benzersiz bir şeyi bir kez daha pazara sunmak çok tatmin edici.”

Italdesign Tasarım Müdürü Joaquin Garcia şunları ekliyor: “Tıpkı bir araba tasarlarken, yüksek performanslı bir ürüne karakter katmak için lastiğin yan duvarını boş bir tuval olarak görüyoruz – ve biz de tam olarak bunu yaptık. Ultrac Pro. Vredestein markasıyla geçirdiğimiz 25 yılı keyifle geçirdik; Her lastikten elde edilen bilgiler bir sonraki ürünün geliştirilmesinin temelini oluşturdu.”

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here