HANKOOK, TIME ve Financial Times Tarafından Sürdürülebilir İş Yönetimi Konusunda Ödüle Layık Görüldü

0
628

Hankook, sürdürülebilir yönetim alanındaki yenilikçi çabalarıyla tanınmaktadır. ABD’nin TIME dergisi ile küresel veri ve iş zekası platformu Statista, şirketi 2024 yılının dünyanın en sürdürülebilir şirketleri arasında (“World’s Most Sustainable Companies of 2024”) gösterdi. Ayrıca “The Financial Times”, Statista ile birlikte Hankook’u 2024 yılı Asya-Pasifik iklim liderlerinden biri (“Asia-Pacific Climate Leaders 2024”) olarak niteledi.

TIME ve Statista, bu yıl ilk kez “World’s Most Sustainable Companies of 2024” listesini yayınladı. Öncü 5.000 küresel şirketi değerlendirmeye aldıktan sonra, 15’i Kore’den olmak üzere dünya çapında en sürdürülebilir 500 şirketi belirlediler. Değerlendirme kriterleri, her şirketin sürdürülebilirlik önlemlerine ilişkin açıkladığı verilere dayanan 20’den fazla performans göstergesini içeriyordu. Hankook en önemli kriterlerde olumlu değerlemeler alarak, küresel ESG (ESG: Environmental Social Governance / Çevresel Sosyal Yönetişim) konusundaki rekabetçiliğini kanıtladı.

Financial Times ve Statista tarafından oluşturulan “Asia-Pacific Climate Leaders 2024” listesi, 2018 ile 2023 aralığındaki cirolara göre ölçülen sera gazı emisyonlarındaki değişim ve düşüşlere ilişkin kapsamlı bir değerlendirme sunmaktadır. Bu listede aynı zamanda Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP: Carbon Disclosure Project) ve şirketlerin en son iklim kanıtları doğrultusunda hedefler belirlemesini destekleyen, küresel bir girişim olan Bilim Temelli Hedefler Girişimi’nin (SBTi: Science Based Targets Initiative) ilerlemesi de dikkate alınmaktadır. Hankook, analiz edilen tüm Kore şirketleri arasında ikinci sırada yer almaktadır.

Hankook, tüm organizasyonda sürdürülebilir yönetimi sürekli olarak güçlendirmektedir. Sürdürülebilir iş ve ESG yönetim sistemi sayesinde şirket, hammadde tedariğinden üretim, satış, kullanım, geri dönüşüm ve hibe etmeye kadar tüm ürün yaşam döngüsü boyunca sera gazı emisyonlarının düşürülmesini desteklemektedir. Diğer önlemler arasında, yenilenebilir enerji kullanımı, optimize edilmiş enerji verimliliği, gelişmiş tesis işletimi ve yeni enerji teknolojilerinin tanıtılması yer almaktadır.

Bir başka önemli nokta da yenilikçi teknoloji araştırmaları sayesinde daha sürdürülebilir ürünlerin geliştirilmesidir. Tüm üretim süreci boyunca ayrıntılı yaşam döngüsü değerlendirmeleri (Life Cycle Assessment) diğer şeylerin yanı sıra lastik ağırlığının optimizasyonunu, 3D baskı teknolojilerini ve diğer birçok hususu da kapsamaktadır.

Çevreyi korumaya olan bağlılığının bir sonucu olarak Hankook, Kore lastik endüstrisinde karbon azaltma hedefleri SBTi tarafından geçen yılın Ağustos ayında onaylanan ilk şirket oldu. Kore’deki Geumsan fabrikasının 2021’de ünlü Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu (ISCC: International Sustainability & Carbon Certification) PLUS’ı alan sektördeki ilk fabrika olmasının ardından, onu geride bıraktığımız yılın Eylül ayında Macaristan fabrikası takip etti. Küresel lastik endüstrisinde sürdürülebilir yönetime yönelik bu ilerlemeler, aynı zamanda sürdürülebilir hammaddelerin kullanımını da kapsayacak şekilde genişletilmektedir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here