Goodyear’a Altın İhracat Ödülü

0
3329
24 HOURS LE MANS 16-20 SPETEMBER 2020 PHOTO CLEMENT MARIN

Goodyear, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) düzenlediği OİB 2020 yılı İhracat Başarı Ödülleri’nde ‘Altın İhracat Ödülü’ almaya hak kazandı. Ödülü, OİB adına OİB Denetim Kurulu Üyesi Ali Kemal Yazıcı, Goodyear Genel Müdürü Mahmut Sarıoğlu’na takdim etti. 

OİB Denetim Kurulu Üyesi Ali Kemal Yazıcı konuyla ilgili olarak “Dünyanın, pandemi nedeniyle durma noktasına geldiği 2020 yılında, yılmadan ve yorulmadan üreterek, endüstrimizin ve ülkemizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha gösteren; zorluklarla dolu olağanüstü bir yılda, olağanüstü başarılara imza atarak, otomotiv endüstrimizin 15 yıldır kesintisiz Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmasına büyük katkıda bulunan üye firmalarımızı bu ödül programı kapsamında ödüllendiriyoruz. Goodyear’ı gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sonucunda aldığı bu ödülden dolayı kutluyoruz” diye konuştu.

Goodyear Genel Müdürü Mahmut Sarıoğlu ise “Goodyear olarak bütün çalışanlarımızla birlikte büyük bir aileyiz. Bu başarı hepimizin ortak imzasını taşıyor. Hem ihracattaki başarılı sonuçlarımızın ülke ekonomisine yarattığı katkıdan hem de tüm Goodyear ailesinin emeklerinin bu ödülle taçlanmasında dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Goodyear, Türkiye pazarında pandeminin getirdiği zorluklara rağmen 2020’de satışlarını artırmayı başardı. Goodyear 2020’de orijinal ekipman satışını adet bazında %5,7 artırırken, yenileme pazarında güçlü bir satış ivmesi yakalayarak, satışlarını adet bazında %21,9 oranında artırdı.

2020 yılında Türk otomotiv sektörünün en büyük 14. ihracatçısı olan Goodyear, 2020 yılında 183 milyon USD ‘nin üzerinde ihracat gerçekleştirerek ekonomi için katma değer yaratmaya devam etti. 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here