Araç Muayene zorunluluğu ERTELENMELİDİR.

0
4647

LASTİK MAGAZİN GÖRÜŞ ve ÇAĞRISI

Tüm dünya ve ülkemizde hayatı durma noktasına taşıyan Covid_19 salgını ile ilk ve bilinen en önemli mücadele yöntemi insan dolaşımını durdurmak, virüsün yayılma ve bulaşma ortamını minimize etmektir.

Ülkemiz insanı devletimizin #EvdeKal çağrısına büyük ölçüde uymuş, mecburiyetleri dışında sokağa çıkmamıştır.

Araç muayene yükümlülüğü ve yaptırılmamasının cezai yaptırımı hayatın normal sürecinde red edilemez trafik seyrü sefer güvenliğidir.Fakat #EvdeHayatVar çağrılarıyla vatandaşımızı sokaktan ve dolaşımdan uzak tutmanın elzem olduğu bugünlerde ARAÇ MUAYENE zorunluluğu derhal ERTELENMELDİR.

Hem vatandaşlarımızın zorunluluk gereği TüvTürk muayene istasyonlarına gitmesi,bunun için sokağ çıkması engellenir, hem de evde kalan muayene tarihi gelen ve yaklaşan vatandaşlarımızın bu mecburiyetten dolayı psikolojik baskı hissetmesinin önüne geçilir.

ERTELENMELİDİR,

Araç Muayene zorunluluğu

ERTELENMELİDİR . 

İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs tedbirleri kapsamında 27.03.2020 tarihinde yayınladığı 89780865-153 sayılı “Koronavirüs Tedbirleri/Araç Muayeneleri” Genelgesi doğrultusunda 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkma yasağı olan vatandaşlarımızın araçlarının muayeneleri, sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan 45 gün sonrasına kadar ertelenmiştir. Belirtilen kapsama dahil araç sahiplerinin 28.03.2020 tarihinden itibaren bu hususa dikkat etmeleri önem arzetmektedir. Aksi halde muayene işlemlerine başlanılmayacaktır.

TÜVTÜRK

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here