Yeni Porsche Panamera’nın Orijinal Ekipman Lastikleri, HANKOOK

0
2276
Hankook, özellikle spor araç segmentinde ultra ultra yüksek performans lastiklerinin orijinal ekipman siparişlerinde önemli bir artış olduğunu bildiriyor. Piyasaya sürülmesinden bu yana şirket, yeni Porsche Panamera için de özel lastikler sağlıyor. Otomobilin 19 ve 20 inçlik jantlarda  yeni Hankook Ventus S1 evo Z kullanılıyor.

 

Hankook, Porsche Panamera’nın en son modelini yeni ultra ultra yüksek performans (UUHP) lastikleriyle donatıyor. Modele veya kullanıcının talebine bağlı olarak, önde 265/45ZR19 105Y XL ND0, arkada  295/40ZR19 108Y XL ND0 veya önde 275/40ZR20 (106Y) XL ND0 ve arkada 315/35ZR20 (110Y) XL ND0 ebatlarında özel Ventus S1 evo Z lastikleri kullanılıyor. Bu otomobil segmentinde zorunlu olan testlere ek olarak, Porsche Panamera için kullanılan lastikler, Yeşil Cehennem (Green Hell) olarak bilinen efsanevi Alman Nürburgring Nordschleife yarış pistinde maksimum hızda kapsamlı bir şekilde test edildi. Bu sayede lastik yapısının dayanıklılığı ve her zaman spor modellerin ihtiyaçlarını karşıladığı kanıtlandı.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Sanghoon LEE bu konuda şunları söylüyor: “Porsche Panamera, olağanüstü konfora sahip, yüksek performanslı dört koltuklu spor bir otomobil. Bu nedenle, ürünlerimizin üst düzey segmentte bile son derece rekabetçi olduğunun göstergesi olmasından dolayı, lastiklerimizin kullanacak olmasından son derece memnunuz. Hankook’ta, sonraki Porsche modellerine yönelik başka lastikler geliştirme çalışmaları devam etmektedir.”

Özellikle lastikler söz konusu olduğunda yüksek gereksinimleri olan bu yüksek kalite araç segmenti için Ventus S1 evo Z, özel olarak üretilip, çift katmanlı karkas için aramid kompozit malzemeyle donatıldı. Böylece yoğun kullanım sırasında olası ısı artışına rağmen oluşmasından kaynaklanabilecek deformasyonları önlenerek, yol tutuş performansı her daim üst düzeyde sağlanıyor. Kuşak ve topuk alanlarında kullanılan yüksek mukavemetli çelik, yeni Hankook lastik sırtına ek stabilite sağlıyor. Güçlendirilmiş yanak ile birlikte bu, üstün sürüş stabilitesi ve yüksek ve maksimum hızda direksiyon hassasiyetinin yanı sıra sportif ve dinamik yol tutuş performansı sunuyor.

REKLAM

Hankook’un Avrupa Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Klaus Krause şu açıklamada bulunuyor: “Yeni Ventus S1 evo Z, birinci sınıf spor otomobillerin çeşitli koşullarda yüksek performans elde etmesine olanak sağlamak adına özel olarak geliştirildi. Lastikler, Porsche’nin sahip olduğu mükemmel dinamikleri ve konforu destekliyor. Panamera, hem sürücünün hem de yolcuların mümkün olduğunca konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağlıyor.”

Ventus S1 evo Z geliştirilirken odak noktasında tutulan bir diğer noktaysa farklı hava koşullarında yüksek yol tutuş performansıydı. Kullanılan sırt bileşeni, dolgu maddeleri, silika ve doğal reçineler arasında optimum etkileşimi sağlamak için Hankook’un motor sporları tecrübesinden faydalanıldı.. Ek olarak, bileşende çok çeşitli uygulamalarda sürekli olarak yüksek tutuş sağlayan, işlevsel olarak tasarlanmış en yeni nesil polimerler bulunuyor. Üretimde kullanılan bileşen teknolojisi, Hankook’un daha küçük malzeme ve üretim hacimleri kullanan yarış lastiği geliştirmelerinden geliyor. Bunlar, bileşende kullanılan malzemeleri koruyacak şekilde önemli ölçüde daha uzun süreler boyunca işleniyor.

Tüm sportif lastiklerde olduğu gibi, Hankook Ventus S1 evo Z de özellikle sportif yol tutuş davranışına odaklanan asimetrik tasarımlı bir lastik sırtı deseni kullanıyor. Münferit sırt blokları düzenlemesi, birbirine bağlı olarak, çeşitli sürüş koşullarında optimum blok sertliği temin etmek için geliştirildi. Sırt deseninde bulunan iç ana su tahliye kanalı sayesinde üstün ıslak zemin performansı elde ediliyor. Bununla birlikte kuru zeminde çok sportif sürüş için yüksek performanslı manevra ve keskin yanal yönlendirme gereksinimleri hesaba katılarak tasarıma özellikle dikkat edildi.

Yeni Hankook Ventus S1 evo Z şu anda premium üreticiler tarafından ağırlıklı olarak sportif otomobillerde orijinal ekipman olarak kullanılmakla birlikte, 45 – 30 serilerinde 19 ila 21 inçte, 225 ile 315mm sırt genişliklerine sahip 15 ebatta mevcut. Önümüzdeki yıl, özellikle üst düzey ürün yelpazesinde ürün grubu ilave ebatlarla desteklenecek.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here