evo DERGİSİ PIRELLI P ZERO’yu “Yılın En İyi Ultra Yüksek Performans-UHP Lastiği ” Seçti  

0
2178

Pirelli P ZERO, evo Dergisi tarafından ikinci kez gerçekleştirilen lastik testinde rakiplerini geride bırakarak ultra yüksek performans pazarının zirvesindeki yerini ilan etti. Evo Dergisi, P ZERO’yu “(neredeyse) istediğiniz her şeye sahip olabileceğinizi kanıtlayan lastik” olarak tanımlıyor. P ZERO, evo okuyucularının en iyi performans lastiğini bulması için tasarlanan zorlu testlerde önde gelen sekiz rakibine karşı yarıştı.

evo, Pirelli P ZERO’yu şöyle tanımlıyor: “Her virajı net kavramayla alabileceğini hissettiren tek lastik. Tek yapmanız gereken virajları almaya devam etmek. Üstün yol tutuş ve uyum hissi ile güven uyandıran kesintisiz direksiyon kontrolü aynı lastikte buluşuyor.” 

P ZERO İLE ISLAK VE KURU ZEMİNDE ÜSTÜN HAKİMİYET

Pazarın en zorluları arasında sayılan ve evo tarafından her yıl gerçekleştirilen performans lastikleri testinde objektif test sonuçları ile deneyimli test profesyonellerinin sübjektif görüşleri birlikte değerlendiriliyor. Test kriterleri lastiğin yol tutuşu, frenleme ve hızlanma gibi önemli performans özelliklerinin ıslak ve kuru zemin dahil pek çok farklı koşulda değerlendirilebilmesini sağlıyor. 

Islak zeminde yol tutuş açısından, evo Dergisi değerlendirmesinde “Başından itibaren tempoyu belirleyen Pirelli harika bir his ve iyi geri bildirim verdi. Kısacası, hemen güvenebileceğiniz ve her koşulda kullanabileceğiniz bir lastik” dendi. Nihai test sonuçları, P ZERO’nun harika direksiyon hakimiyeti ile kavramayı mükemmel bir şekilde birleştirdiğini, konforlu ve sarsıntısız sürüşü güvenle sağladığını, kuru zeminde ve yollarda en iyi tutuşu sunduğunu kanıtlıyor. Güvenlik açısından, P ZERO ıslak zeminde frenleme testinde en yüksek puanı alarak sıralamada ikinci olan lastiğe bir metreden fazla fark atarken ıslak zeminli dairesel pist testinde de en iyi puanı almayı başardı.

DÜNYANIN EN İYİ OTOMOBİLİNİN TERCİH OLAN LASTİK 

İtalya’da özel bir lastik test tesisinde gerçekleştirilen evo lastik testinde Audi S3 test otomobili kullanıldı. Dünyanın en iyi ve en arzu edilen süper otomobillerinden bazılarının ekipmanı olan lastikler arasından seçilen en yeni 18 inç P ZERO, bu otomobille test edildi. Sportif performansla eş anlamlı olan P ZERO, Pirelli’nin uzun yıllardır edindiği motor sporları deneyimine dayanan ileri teknolojilerle üretiliyor. P ZERO lastiklerin dünya prestij otomobil pazarının %50’sinden fazlası tarafından tercih edilmesi, küresel ölçekte en arzu edilen otomobillerin yarısından fazlasının fabrikadan Pirelli lastikleriyle çıkması anlamına geliyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here