Hankook, Mercedes-AMG GT Coupé’yi Ventus S1 Evo Z İle Donatıyor

0
611

Hankook, yeni Mercedes-AMG GT Coupé’yi fabrikada üretilen UUHP (Ultra Ultra Yüksek Performans) lastiği Ventus S1 evo Z ile donatıyor. 430 kW/585 bg’ye kadar güç üreten dört tekerlekten çekişli spor otomobilin son derece dinamik yol tutuş özelliklerine uygun olarak, lastik özel bir spor desenine ve aşırı sürüş koşullarında bile maksimum tutuşu garanti eden değiştirilmiş bir sırt karışımına sahip. Lastik yanağındaki “MO1” etiketini içeren OEM onayı, Mercedes-AMG ile Hankook arasındaki ilk ortaklığı işaret ediyor.

Hankook Tire Europe Başkanı ve COO’su Sanghoon Lee, “Özellikle sportif bir yol tutuşa sahip yüksek performanslı bir model olan yeni Mercedes-AMG GT Coupé için OEM olmaktan gurur duyuyoruz. Bunu, ürünlerimizin en yüksek gereksinimleri karşıladığının bir teyidi olarak görüyoruz” diyor. “Olağanüstü yol tutuşu ve motor sporlarından aktarılan teknolojisiyle Hankook Ventus S1 evo Z, Mercedes-AMG serisindeki amiral gemisi modeli için mükemmel bir ortak.”

Lastik ve araç performansının iyileştirilmesi için özel modifikasyonlar

Ventus S1 evo Z’nin Mercedes-AMG GT Coupé’deki özel özelliklerinden biri de ekstra geniş sırt desenidir. Özel olarak değiştirilmiş lastik deseniyle birlikte birinci sınıf denge sağlar. Ayrıca geliştiriciler, Ventus S1 evo Z’yi Mercedes-AMG GT Coupé’de kullanılmak üzere güçlendirilmiş aramid hibrit üst katmanla donattılar; bu da özellikle kuru yüzeylerde performansı daha da artırır. Aramid malzeme, yüksek hızlarda merkezkaç kuvvetleri nedeniyle lastiğin istenmeyen şekilde genişlemesini önler; bu, azami hızı 306 km/s’nin üzerinde olan bir araçta son derece önemlidir. Sonuç olarak lastiğin hız endeksi (Y)‘dir.

Lastik sırtı karışımı da yenidir ve her türlü hava koşulunda daha iyi tutuş ve sağlamlık için daha fazla silika içerir. Değiştirilen malzeme karışımı, lastik sırtının artık maksimum fren performansı için yol yüzeyiyle daha da etkili bir şekilde kenetlenmesi anlamına gelir. Hankook Ventus S1 evo Z’nin özellikleri, Mercedes-AMG GT Coupé için tasarlanan UUHP lastiğinin sınırlarını daha da zorlamak için bir araya geliyor. Lastiğin yan tarafında “MO1” (= Mercedes-AMG Original) etiketi bulunur. Sadece bu lastikler bir Mercedes-AMG aracı için orijinal ekipman olarak onaylanır ve bu konuda üretici tarafından katı kriterler uygulanır.

Nürburgring Nordschleife’de zorlu testlerden geçirildi

Aşırı performans gereksinimlerinin yanı sıra, kısa geliştirme süresi de Hankook ekibi için bir zorluk teşkil ediyordu. Geliştiricilerin normalde iki yıl olan süre yerine sadece sekiz ayı vardı ve bu süreye dünyanın en zorlu yarış parkurlarından biri olan, çok sayıda virajı ve 300 metreden fazla yükseklik değişikliği bulunan 12.665 millik Nürburgring Nordschleife’de yoğun kuru yol tutuş testleri de dahildi.

Yarış koşulları altında atılan bir tur, günlük sürüşte yaklaşık 1243 mile eşdeğer. Ventus S1 evo Z ve Mercedes-AMG GT Coupé, “Yeşil Cehennem”de 190 mph azami hıza ve yaklaşık 93 mph ortalama hıza ulaştı. Hankook geliştirme mühendisleri, Mercedes-AMG test sürücüleriyle tüm süreç boyunca yakın temas halindeydi. “Nordschleife’de performans ve hız hedeflerinize ulaşabilirseniz, lastiklerinizin kabiliyetine tam olarak güvenebilirsiniz. Hankook Avrupa Teknik Merkezi (ETC) Başkanı Klaus Krause, “Mercedes-AMG ile yapılan ortaklık, Hankook markasının süper spor segmentindeki itibarını daha da artıracak” diyor.

Hankook, Macaristan’ın Rácalmás kentindeki fabrikasında ön lastikler için 295/35 ZR20 (105Y) XL ve arka lastikler için 305/35 ZR20 (107Y) XL ebatlarında lastikler üretiyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here