YOKOHAMA ADVAN Donanımlı BMW, 2023 Nürburgring 6. ve 7. Turlarını Birinci Tamamladı

0
481

Yokohama Rubber Co., Ltd., ADVAN küresel amiral gemisi marka lastikleriyle çalışan bir otomobilin, Eylül ayında arka arkaya düzenlenen 2023 Nürburgring Dayanıklılık Serisinin (NLS) 6. ve 7. Rauntlarının genel galibi olduğunu duyurdu.

Kazanan otomobile kuru koşullar için ADVAN A005 lastikler ve ıslak koşullar için ADVAN A006 lastikler takıldı. Markanın 45. yılında ADVAN lastiklerinin satışını en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan bu yılki ADVAN CHALLENGE kapsamında Yokohama Rubber, NLS’nin en yüksek SP9 Pro sınıfında yarışan BMW M4 GT3 otomobillerine ADVAN yarış lastikleri sağlıyor. 6. ve 7. Turları kazanan otomobil, sezonun ilk yedi yarışının dördünde galip gelerek ADVAN marka lastiklerin izlenimini ve mükemmel performanslarını daha da güçlendirdi.

Hem 6. Turda hem de 7. Turda kazanan otomobil, BMW’nin müşteri yarış takımı Walkenhorst Motorsport tarafından NLS SP9 Pro sınıfına giren #34 BMW M4 GT3 oldu. #34 BMW M4 GT3 6. Tur’a grubun en arkasından başladı ve yavaş yavaş öne doğru ilerleyerek yarışın ortasında en üst sırayı aldı ve yarışın geri kalanında en üst grupta yarıştı. #34 BMW M4 GT3 son turlarda liderliğini korudu ve yarışı ikinci sıradaki aracın 1:26.623 dakika önünde tamamladı. 6. Turun galibi 7. Tura 6. sıradan başladı ancak yarışın ilk yarısında liderliği ele geçirdi ve bitiş çizgisine kadar tutundu. ADVAN donanımlı otomobiller 7. Turu bire iki bitirirken, aynı takımın 35 numaralı BMW M4 GT3 yarışı ikinci sırada tamamladı.

NLS, dünyanın en zorlu parkuru olarak kabul edilen Nürburgring yarış pistinde koşulan bir dayanıklılık yarışı serisidir. Bu yılın mart ayından ekim ayına kadar düzenlenen dokuz NLS yarışında yaklaşık 170 araba yarışıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here