Bridgestone, Japonya Fabrikasına Büyük Yatırım Yapıyor

0
868

Bridgestone, Japonya’nın Kitakyushu kentindeki fabrikasının modernizasyonu için yaklaşık 160 milyon euroluk yatırım yapacağını duyurdu. Bu fabrika madencilik ve inşaat araçları için büyük OTR lastikler üretiyor. 

Bridgestone’un birinci sınıf lastikler segmentinde , yoldışı  (OTR) lastik işi önemli bir rol oynuyor. 2027 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan üretim tesisinin modernizasyonunun ürün kalitesini, güvenliğini, afet önlemeyi, çevre dostu olmayı ve verimliliği önemli ölçüde artırması bekleniyor. Bridgestone bu yatırımla geleceğe dair net bir sinyal vermek istiyor. Şirket, stratejik yatırımın yüksek ürün kalitesi, güvenilir üretim sağladığını ve ayrıca güvenliği, afet önlemeyi, çevre dostu olmayı, kaliteyi ve üretkenliği artırdığını vurguluyor. Aynı zamanda Bridgestone MasterCore gibi yeni nesil Dan Totsu ürünlerinin üretim teknolojisi daha da geliştirilecek.

Bridgestone MasterCore: Dan Totsu ürünlerinin amiral gemisi

Bridgestone MasterCore, Dan Totsu ürün serisinin amiral gemisidir ve olağanüstü uzun hizmet ömrüyle karakterize edilir. Bu birinci sınıf lastik, belirli çalışma koşullarına ve müşteri gereksinimlerine göre ayrı ayrı uyarlanabilir. Ağustos 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana dünya çapında yaklaşık 100 madende kullanıldı. Bridgestone, MasterCore’un performansını daha da artırmayı planlıyor.

Madencilik çözümlerini dijital teknolojilerle genişletiliyor

Bridgestone, lastikleri geliştirmenin yanı sıra madencilik çözümlerini genişletmek için fiziksel ve dijital yetenekleri birleştirmeye de güveniyor. Bunlar arasında madencilik sahalarında küresel bir hizmet ağı tarafından desteklenen yerinde teknik hizmetlerin yanı sıra yapay zeka destekli lastik ve araç veri analizinin kullanımı da yer alıyor. Bu teknolojinin uygulanmasına bir örnek, Temmuz 2023’te başlatılan ve lastik dayanıklılığı tahmin modeli aracılığıyla lastik bakımının zamanlamasını ve araçların rota planlamasını optimize eden hizmettir.

Kitakyushu fabrikası: Önemli rakamlara bir bakış

Haziran 2009’da faaliyete geçen Kitakyushu tesisi Bridgestone’un OTR lastiklerine yönelik merkezi üretim tesisidir. 374.230 metrekare alana ve günlük 170 ton üretim hacmine sahip olan fabrikada 575 kişi istihdam ediliyor. Yuki Otani liderliğindeki fabrika, Bridgestone’un madencilik ve inşaat araçları sektörlerine yönelik yüksek kaliteli lastikler üretmeye yönelik küresel stratejisinde kritik bir rol oynuyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here