Hankook üst üste altı yıl Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endekslerinde yer aldı

0
2258

HANKOOK, özellikle sosyal katkı ve tedarik zinciri yönetimi alanındaki sürdürülebilirlik uygulamaları konusundaki kararlılığıyla takdir topladı. Üretici, büyüme ve sektörde liderliği sağlamada temel bir değer olarak sürdürülebilirlikten yararlanmaya verdiği önemi sürdürecek.

Lastik üreticisi Hankook, üst üste altı yıl sürdürülebilirlik alanındaki liderlikte sınıfının en iyisi performansı ile takdir toplayarak, Dow Jones Dünya Sürdürülebilirlik Endekslerinde (DJSI) yer aldı. Önde gelen global şirketlerin iktisadi, çevresel ve sosyal etkileri bağlamında sürdürülebilirlik düzeyini değerlendirmeye ve performanslarını ölçmeye yarayan bir referans noktası niteliğinde olan DJSI,  dünya genelinde toplam piyasa değerinde başı çeken şirketlere ilişkin ayrıntılı sürdürülebilirlik araştırmaları yürüten Zürih merkezli bir yatırım uzmanı olan RobecoSAM ile birlikte oluşturulmuştur.

Bu yılki DJSI Dünya listesinde 322 şirket yer buldu. Bu da dünya genelinde başı çeken 2.544 firmanın %12,7’sine tekabül ediyor. Hankook ise listede otomotiv bileşenleri sektörünü temsil ediyor. Bu prestijli konum, lastik üreticisinin ESG (Çevre, Sosyal, Kurumsal Yönetişim) faktörlerine odaklanmaya devam eden duruşunu ve sektördeki öncü rolünü vurguluyor. Şirket özellikle sosyal katkı ve tedarik zinciri yönetimi alanlarındaki yaklaşımından ötürü takdire şayan bulunuyor.

Hankook sekiz farklı uzmanlık alanındaki vizyonunu tüm yönetici ve çalışanlarıyla paylaşarak, şirket genelinde sürdürülebilirlik uygulamalarını geliştirme yolunda durmaksızın çalışmaya devam ediyor. Hankook 2018 yılında sürdürülebilir doğal kauçuk politikaları ve E-Circle duyuruları ile ESG yönetimine daha da hız vermeye başladı. 2021’de ise şirket, yönetim kurulu bünyesinde bir ESG komitesi kurmanın yanında Global Sürdürülebilir Doğal Kauçuk Platformu (GPSNR) politikası çerçevesi doğrultusunda sürdürülebilir kauçuk politikasını da güncelledi.

Kendi belirlediği hedefler doğrultusunda muhtelif paydaşlarla işbirliği içinde hareket eden Hankook, toplum üzerinde olumlu etki gösterecek yıllardır sosyal refahta hareketlilik alanındaki kurumlara destek vermek amacıyla bağışlar gibi çeşitli faaliyetler yürütüyor.

DJSI’da ilk kez 2011’de yer bulan Hankook 2016’dan itibaren altı yıl üst üste listede yer bulmasıyla daha da dikkat çekiyor.

Hankook gelecekte büyüme ve liderliği temin etmek amacıyla sürdürülebilirlik yönetimi alanında daha da ilerleme kaydetmeye odaklı yaklaşımını devam ettirmektedir. Hankook, sosyal katkıda başı çekmeye ve işlerinde sağlıklı performansının desteğiyle çevre dostu yönetim uygulamalarını hayata geçirmeye devam edecek.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here