HANKOOK, CES Fuarına i-Flex Konsept Lastik ile Çıktı

0
2067

Hankook tarafından Las Vegas, Nevada’daki 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) i-Flex adlı konsept havasız lastik tanıtıldı.

Biyomimetik bir tasarıma sahip olan fütüristik konseptin, yüksek düzeyde şok emme ve yük taşıma kapasitesi sunduğu, sürücüler için bakım maliyetlerini azalttığı ve havasız yapısı sayesinde güvenliği artırdığı söyleniyor. Lastik üreticisi, izlenecek veya yeniden doldurulacak hava basıncı olmadığından, bunun otonom mobilite konseptleri için bir avantaj olacağına inanıyor. Kompakt 10 inç formatında tasarlanan lastik, 400 mm çapa ve 105 mm genişliğe sahiptir ve geleneksel lastiklerin aksine, i-Flex konsepti hasarlı delinmelere ve hava kaybına uğramaz.

Biyomimetik çalışmalar ve testler yoluyla geliştirilen i-Flex, Hankook’un canlı organizmaların hücresel yapısından ilham aldığını söylediği çok katmanlı, birbirine kenetlenen bir kol tasarımına sahiptir. Farklı sertliklerden oluşan altıgen ve dörtgen hücre şekilleri, dengeli yük desteği sağlamak için birlikte çalışır.

i-Flex’in sırt deseni, araç güvenliğini daha da artırmak için sürüş yüzeyi ile teması en üst düzeye çıkarmak için c-şekilli içbükey bir sırttan oluşur. Ayrıca, sırt, çok sayıda yönde hareket eden araçlar için tasarlanmıştır.

Havasız lastik, yine CES’te açıklanan araç üreticisinin Plug & Drive Modülünde Hankook ve Hyundai arasında ortak bir giriş olarak gösteriliyor.

2010’dan beri pnömatik olmayan lastik teknolojisi üzerinde çalışan Hankook, teknolojiyi daha da araştırmaya ve geliştirmeye devam edecek.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here