Konsept tasarım aşamasında şirket, lastik geliştirme sürecinde dikkate alınan yakıt verimliliği, gürültü, yol tutuş süreci vb. performans göstergelerini hassas ve hızlı bir şekilde tahmin etmek için makine öğrenimi teknolojisini kullanacak.
Geliştirme sürecinin başlarında lastik performansını tahmin etme yeteneği, üretilen prototip sayısı ve geliştirme süresi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.Sonlu Eleman Analizi (FEA), öncelikle genel lastiklerin performansını tahmin etmek için kullanılır. Şekil ve malzeme özellikleri, FEA kullanılarak bir bilgisayarda üç boyutlu sanal bir lastik olarak modellenebilir ve bir ürünün mekanik özellikleri sayısal olarak doğrulanabilir.
Nexen, yeni geliştirilen lastik performans tahmin sistemi üzerinde Kore Üniversitesi’nden Profesör Seoung Bum Kim ve Hanyang Üniversitesi’nden Profesör Ki Chun Lee ile işbirliği yaptı.
Nexen Tire’ın merkezi Ar-Ge Enstitüsü, THE NEXEN univerCITY Araştırmacısı Seong Rae Kim şunları söylüyor: “Sanal tasarım teknolojimize dayalı bir lastik geliştirme sistemi olan “Sanal Beyin Döngü Sistemi”nin geliştirilmesini tamamlamayı ve bunu OE ve RE mallar. Ortak endüstri-akademik araştırmalar yoluyla yetenek eğitimini ve Ar-Ge becerilerini artırmayı amaçlıyoruz.”