ÖZKA LASTİK Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi

0
1722

Türkiye’nin yerli ve milli gücü ÖZKA Lastik, geçtiğimiz günlerde TİM’in açıkladığı ‘Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması Araştırması’nda %60,7’lik bir ihracat büyümesi oranıyla 276. sıraya yerleşmesinin artından Fortune Dergisi’nin hazırladığı Fortune 500 listesinde de başarısını sürdürdü.  Fortune 500 listesinde geçen yıla göre toplam cirosundaki %72,7 değişim oranıyla 38 basamak birden yükselerek 374. sıraya yerleşen ÖZKA Lastik, lastik sektöründe ise ilk 5’te yerini aldı. Türkiye’nin en büyük şirketlerinin sıralandığı listeye göre 2021 yılında, araştırmanın ilk yapıldığı 2007 yılından bu yana en yüksek oransal artış elde edildi.

Zirai ve iş makinesi lastikleri alanında dev markalarla rekabet ederek bir dünya markası haline gelmeyi başaran ÖZKA Lastik, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin listelendiği Fortune 500 sıralamasında yükselişini sürdürdü. Geçen yıla göre %72,7 bir değişim oranıyla 38 basamak birden yükselerek 374. sıraya yerleşen ÖZKA Lastik’in, 2021’e göre cirosunda artış gerçekleşti.

Tüm dünyada yaşanan enflasyon baskıları, hammadde fiyatlarındaki dolar bazlı artış eğilimleri ve ekonomik dengesizliklere rağmen 2021 yılını %61 büyüme ve 1.5 milyar TL ciro ile kapatan ÖZKA Lastik, 2022 sonunda %125 büyüme ve yaklaşık 3.4 milyar TL ciro hedefliyor.  

Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması Sıralamasında 55 Sıra Birden Yükseldi

Geçtiğimiz günlerde TİM’in açıkladığı ‘Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması Araştırması’nda %60,7’lik bir ihracat büyümesi oranıyla 276. sıraya yerleşen marka, ihracat cirosunda %60,7’lik bir değişim oranıyla 55 sıra birden yükselmişti. 2021 yılını 86 milyon USD ihracat rakamıyla kapatan ÖZKA Lastik, üretiminin %70’ini 80’den fazla ülkeye ihraç ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı’nın Turquality Destek Programı’na dahil olan marka, güçlü global hedefleriyle birlikte hızlı büyümesini sürdürüyor.

Kanık: ‘Global arenada başarılarımız katlanarak artacak.’

ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Kanık, son birkaç yıldır tüm dünyayı etkileyen küresel zorluklara rağmen başarılarının katlanarak arttığına vurgu yaparak ‘Globalleşme vizyonumuz doğrultusunda yatırımlarımıza hız verdiğimiz bir dönemdeyiz. Sektöre dolgu lastikleri ile giriş yaptığımız bu süreç kendi markamızla bir dünya markası olma vizyonu ile devam ediyor. Geldiğimiz noktada sadece uzmanlaştığımız alanda ürün çeşidimiz, üretim teknolojilerimiz, güçlü, güvenilir ve kaliteli ürünlerimizle dünya devi markalarla rekabet ediyoruz. Araştırmalarda da görebiliyoruz ki birçok ülkede önemli pazar payları elde ediyoruz. Global arenada başarılarımızın daha da katlanacağına inancımız tam.’ diyor.

Yılda yaklaşık 1,5 milyon adet üretim

Her geçen yıl genişleyen satış & dağıtım ağı ile tüm dünyada büyümesini sürdüren ÖZKA Lastik, yılda yaklaşık 1,5 milyon adet üretim gerçekleştiriyor. İlk lastik üretimine başladığı 2005 yılında günlük 15 ton üretim gerçekleştiren ÖZKA Lastik’in her geçen yıl artan günlük üretim kapasitesi 2021 yılı itibarıyla tamamladığı radyal lastik yatırımıyla birlikte yüzde 55’lik bir artış göstererek 220 tona ulaştı. Kapasitesinin yüzde 35’ini radyal lastik üretimine ayıran marka, yeni üretim bantlarının da devreye sokulmasıyla 2021 yılı sonunda bir önceki yılın cirosuna kıyasla yüzde 72 oranında büyüme gerçekleştirdi. ÖZKA Lastik’in en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında Amerika, Almanya, İtalya, İspanya, Polonya, Rusya, İngiltere, Fransa, Romanya, Sırbistan, Mısır, Fas, Cezayir ve Tunus yer alıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here