Brisa, Arvento Mobil Sistemleri Firmasını Satın Alma Sürecini Tamamladı

0
1215

İlk olarak Aralık 2021’de duyurulan haberi takiben Brisa, Türkiye’de araç takip ve filo yönetim sistemleri sektöründe önemli bir oyuncu olan Arvento Mobil Sistemleri’nin satın alma sürecini tamamladı.

Bu satın alma Brisa’nın ortakları olan Bridgestone’un ve Sabancı Holding’in sürdürülebilir mobilite konusunda büyüme stratejilerini destekliyor.Filo müşterileri, telematik sistemlerin yenilikçi lastik ürün ve hizmetleriyle entegrasyonuyla mobilite çözümü iş kolunda yaratılan sinerjiden faydalanabilecek. 

Brisa, Arvento Mobil Sistemler’ini (Arvento) satın alma sürecini tamamladığını duyurdu. %88,89 sermaye payına karşılık gelen satın alma, Brisa’nın ortakları Bridgestone’un ve Sabancı Holding’in de stratejik vizyonları doğrultusunda yapıldı.Arvento, Türkiye pazarında araç takip ve filo yönetim sistemleri alanında önemli bir teknoloji sağlayıcısı konumunda olup, 56.000’den fazla filo müşterisine son teknoloji ürünü telematik, IoT çözümleri ve araç takip sistemleri sağlıyor.

Bu satın alma, Brisa’nın lastik odağındaki mevcut iş portföyünü mobilite çözümleri işine dönüştürmesine olanak sağlayacak. Aynı zamanda, Brisa mevcut güçlü lastik ürünlerini ve servis ağını Arvento filo yönetim platformu ile entegre ederek geliştirmeyi hedeflediği için sinerji yaratacak. Bu satın alma, Brisa’nın lastiğin ötesinde öncü hizmetleri büyütme ve Türkiye’de mobilite çözümlerini başlatma stratejisine yenilikçi ve sürdürülebilir bir değer katıyor.

REKLAM

Anlaşma ile ilgili Brisa CEO’su Haluk Kürkçü şunları söyledi “Lastiğin ötesinde hizmetler sunarak, filo sahiplerinin ve sürücülerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bu hamleyle beraber, bütünleşmiş mobil sistemlere ve veri analitiğine dayalı filo yönetim hizmetleri ile müşterilerimize kolaylık, verimlilik ve üretkenlik sağlayacağız. Bu, işlerimiz için heyecan verici bir dönem ve yolculuğumuza özverili ve son derece yetenekli Arvento ekibini kattığımız için mutluyuz” dedi.

Arvento’nun kurucu ortağı, Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özer Hıncal konuya ilişkin “Geliştirdiğimiz filo telematiği çözümlerini, Brisa’nın gücü ve sektör deneyimi ile birleştirmenin hem Arvento hem de otomotiv sektörü için büyük fırsatlar yaratacağını düşünüyorum. Sabancı Holding ve Bridgestone’nun getireceği katma değer ile Arvento’nun bir sonraki büyüme sıçramasını çok daha kolay yakalayacağına ve hedeflerine daha hızlı ulaşacağına inanıyorum” dedi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here