BMW iX elektrikli SAV, Goodyear EfficientGrip Performance 2’yi tercih etti

0
1587
  • BMW iX, Goodyear EfficientGrip Performance ile satışa sunulacak.
  • Goodyear lastikleriyle piyasaya çıkacak elektrikli araçlar arasında premium elektrikli SAV modeli BMW iX de yerini aldı.
  • Aracın kış lastikleri de Goodyear UltraGrip ürün grubundan seçildi

Alman otomobil üreticisi BMW’nin popüler premium elektrikli SAV modeli olan yeni BMW iX için lastik tercihi Goodyear oldu. BMW’nin yeni modeli için seçtiği Goodyear lastiklerinden biri Goodyear EfficientGrip Performance 2.

Goodyear EfficientGrip Performance 2, ıslak ve kuru zeminde kısa frenleme mesafesinin yanı sıra, değişken yol şartlarında güçlü yol tutuşu sağlıyor. Tıpkı BMW iX gibi, EfficientGrip Performance 2 de araç sürüş menzilini mümkün olduğunca artırmak için geliştirilmiş bir ürün olarak, testlerde önceki nesline1 kıyasla yüzde 50 daha fazla sürüş menzili sağlıyor.

REKLAM

EfficientGrip Performance 2, iX için 20 ve 21 inç lastik boyutlarında sunulurken, aynı lastik boyutları Goodyear UltraGrip Performance+ (20 ve 21 inç) kış lastiklerinde de satışa sunuluyor. Goodyear UltraGrip Performance+, ürünün karlı zemin performansını belgeleyen Kar Tanesi (3PMSF) işareti taşıyor. Kuru ve ıslak zeminlerde de mükemmel kabiliyetlere sahip bu kış lastikleri, BMW iX sürücülerine her türlü hava koşulunda maksimum performans sağlıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Goodyear EMEA Bölgesi Tüketici OE Yönetici Direktörü Hans Vrijsen-; “BMW iX’in orijinal ekipman olarak Goodyear lastikleri kullanan tam elektrikli araçlar arasına katıldığını görmekten mutluluk duyuyoruz. EfficientGrip Performance 2, üstün verimliliği ve düşük yuvarlanma direncinin yanı sıra üst düzey performansıyla, öncelikli olarak elektrikli araçlar için tasarlandı. Goodyear UltraGrip Performance+ kış lastikleriyle, BMW iX sürücüleri her türlü hava koşuluna hazırlıklı.” dedi. 

BMW iX için kullanılan lastikler;

  • 235/60R20 108H – Goodyear EfficientGrip Performance 2 (Ön ve Arka)
  • 255/50R21 109Y – Goodyear EfficientGrip Performance 2 (Ön ve Arka)
  • 235/60R20 108H – Goodyear UltraGrip Performance+ (Ön ve Arka)
  • 255/50R21 109H – Goodyear UltraGrip Performance+ (Ön ve Arka) 

(1) Şirket içi ölçümler. Serinin önceki ürünü EfficientGrip Performance’a kıyasla. Lastik boyutu: 205/55R16 91V; Araç: VW Golf 7; Test konumu: Lüksemburg ve Fransa’daki çevre yolları

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here