Giorgio Luca Bruno, Pirelli’nin bir sonraki CEO’su oldu

0
1560

Pirelli yatırımcısı Camfin, kendisinin ve diğer hissedar ChemChina’nın, İtalyan lastik üreticisinin genel müdür yardımcısı Giorgio Luca Bruno’yu gelecek yılın baharından itibaren şirketin yeni CEO’su olarak gösterdiklerini açıkladı.

Camfin ve ChemChina, mevcut CEO Marco Tronchetti Provera’nın gelecek yıldan 2026 baharına kadar şirketin başkan yardımcısı olacağı konusunda anlaştıklarını söyledi.

Camfin yaptığı açıklamada, Tronchetti Provera’nın Pirelli’nin stratejisine rehberlik edeceğini ve iş planının uygulanmasını denetlemenin yanı sıra şirketin hissedarlar, kurumlar, yatırımcılar ve medya ile ilişkilerini sürdüreceğini söyledi. Bruno, grubun stratejilerinin operasyonel uygulamasından sorumlu olacak.

Camfin, Pirelli’de sırasıyla %14 ve %37 hisseye sahip olan Camfin ve ChemChina’nın da Pirelli’yi yöneten hissedarlar anlaşmasının 2023 baharından 2026 baharına kadar üç yıllık bir uzatmayı kabul ettiğini söyledi.

Pirelli’de %9 hisseye sahip olan ve lastik üreticisini yöneten mevcut hissedarlar anlaşmasının bir parçası olan Çin’in İpek Yolu Fonu, gelecek yıldan itibaren geçerli olacak yeni anlaşmanın bir parçası olmayacak. Yeni pakt, Pirelli’de şu anda yaklaşık %60 olan ortak %51 hissesini kontrol edecek.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here