Romanya, Nokian Lastik Fabrikası için 100Milyon Euro Hibeyi Onayladı

0
1086

Romanya hükümeti tarafından sağlanan 100Milyon Euro hibe ,Macaristan sınırına yakın kuzeybatıdaki Oradea kasabasında 650 milyon avroluk fabrika inşa etme projesi için onaylandı.

Romanya hükümeti, ülkede sıfırdan bir lastik fabrikasının inşası için Nokian Tyres Plc’ye 99.55 milyon € devlet yardımı sağlamayı kabul etti. Yayınlanan bir hükümet duyurusu, talep edilen yardımın Avrupa Komisyonu’nun iznine tabi olarak 2023 ile 2028 yılları arasında sağlanacağını belirtti.

Finlandiyalı lastik üreticisi Nokian, geçen yıl Kasım ayında Romanya’da “dünyanın ilk sıfır CO2 emisyonlu” lastik fabrikasını kurma planlarını açıkladı. 650 milyon avroluk proje, Macaristan sınırına yakın Bihor ilçesine bağlı kuzeybatıdaki Oradea kasabasında inşa edilecek.

Nokian’a göre, inşaatın 2023’ün başlarında başlaması planlanıyor ve ilk lastiklerin 2024’ün ikinci yarısında üretilmesi bekleniyor.

Nokian’ın Rusya’dan ayrılmasının ardından yeni üretim stratejisinin bir parçası olan Romanya fabrikası, gelecekte genişleme potansiyeli olan yılda 6 milyon lastik planlanmış bir kapasiteye sahip.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here