Continental SportContact 7’ye Red Dot ve iF Tasarım Ödülü

0
1392

Continental’in yeni performans lastiği SportContact 7 tasarımı ve estetiğiyle ödülleri topluyor. SportContact 7; tarzı, fonksiyonelliği ve inovatif özellikleriyle hem Red Dot hem de iF Tasarım Ödüllerinin sahibi oldu.  

 

Lastikte estetik söz konusu olduğunda akla genellikle jant gelir. Continental SportContact 7, lastiklerin tarz, fonksiyon ve tasarım açısından da mükemmel olabileceğini kanıtlıyor. Continental’in yeni spor lastiği, en prestijli uluslararası tasarım ödüllerinin ikisini birden kazandı: Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü ve iF Tasarım Ödülü.

Continental EMEA Bölgesi Yenileme Pazarından sorumlu Strateji, Analiz ve Pazarlama Başkanı Enno Straten, “Amiral spor ürünümüzün lastik tutkunlarını sadece performansıyla ikna etmesinden değil, dünyanın her yerinden tasarım uzmanlarının da beğenisini kazanarak ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutluyuz. Ürün geliştirme aşamasında tasarım uzmanları üç ana hedefe odaklandı: İlki, başarılı SportContact serisi için güvenilir bir “yeni nesil” geliştirmek; ikincisi, inovasyonları mümkün olan en iyi şekilde görünür hale getirmek ve son olarak tasarımı son model spor otomobillerle uyumlu yapmaktı” dedi.

Red Dot’ta bu yıl yaratıcılık ön plandaydı

“İyi tasarım ve yenilik arayışından” yola çıkan Red Dot 2022 Jürisinin 48 uluslararası üyesi, Ürün Tasarımı dalında 60 ülkeden yarışan ürünleri profesyonel ve kapsamlı bir şekilde tek tek değerlendirdi. Continental SportContact 7‘nin de aralarında olduğu ürünlerden yalnızca üstün tasarım kalitesiyle uzmanları ikna edenler ödüle layık görüldü. Jürinin ödüllendirdiği firmalar, sunumlarıyla tasarım sektöründe yeni standartları belirliyor. Red Dot’un kurucusu ve CEO’su Peter Zec, 2022 ödülleri hakkında şunları söyledi: “Yarışmanın bu yılında, özellikle ödüllü ürünlerin yaratıcılığı dikkatimi çekti. Hala tarz ve fonksiyon açısından şaşırtıcı tasarımların olması gerçekten etkileyici ve övgüye değer”.

SportContact 7 yaklaşık 11.000 rakibini geride bıraktı

Ultra yüksek performanslı spor lastik, bu yıl aldığı iF Tasarım Ödülü ile “Ürün” disiplininin “Otomobil/Araç” kategorisinde dünyaca ünlü tasarım etiketinin sahiplerinden biri oldu. iF Tasarım Ödülü, dünyanın en köklü bağımsız tasarım kuruluşu olan iF International Forum Design GmbH tarafından yılda bir kez veriliyor. SportContact 7, özellikle yenilikçi tarzı ve performansı ile 132 uzmandan oluşan bağımsız, uluslararası jüriyi ikna etmeyi başardı. Jüri üyeleri, yoğun rağbet gören kalite mührünü vermek için yarışmaya 57 ülkeden katılan yaklaşık 11.000 aday arasından tercih yapmak durumunda kaldı.

Red Dot (Kırmızı Nokta) Ödülü Hakkında

Red Dot Tasarım Ödülü, dünyanın en büyük tasarım yarışmalarından biridir. Katılımcılar, üç disiplinde ürün, iletişim faaliyetleri ve markalarının yanı sıra prototip ve konseptlerini tanıtıyorlar. “Red Dot” ödülü, uluslararası düzeyde iyi tasarım kalitesi anlamına gelmektedir. Daha fazla bilgi için  www.red-dot.de adresini ziyaret ediniz.

iF TASARIM ÖDÜLÜ Hakkında

1954 yılından beri iF DESIGN AWARD, mükemmel tasarım dendiğinde dünya çapında bilinen bir marka işareti olmuştur. iF Design markası, olağanüstü tasarımın sembolü olarak uluslararası alanda isim yapmıştır. iF DESIGN AWARD dünyanın en önemli tasarım ödüllerinden biridir. Ürün, paketleme, iletişim ve hizmet tasarımı, mimari ve iç tasarımın yanı sıra profesyonel konseptler, kullanıcı deneyimi (UX) ve kullanıcı ara yüzü (UI) gibi tüm disiplinlerdeki tasarımlara ödül verilmektedir. Ödül kazanan tüm başvurular www.ifdesign.com adresinde tanıtılacak ve iF Design App uygulamasında yayınlanacak.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here