BKT, BAUMA 2022’DE YENİ BİR PAZAR AŞAMASINA HAZIR

0
1020

 BUMA/Münih en önemli pazar yeridir.Küresel inşaat sektöründe talep ve teklif burada buluşur.BKT’nin en iyi lastik serilerini sunduğu yer tam da burasıdır.Tutarlı araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile sağlam konumlandırması sayesinde hem yeniliği hem de değerlerini vurgular.

Bauma 2022, tüm inşaat camiası, eşsiz bir pazar yeri olan Münih’e geliyor ve BKT, her fuarda olduğu gibi bu sene de lastik üreticileri arasında varlık gösteriyor. Üç yıllık bir küresel krizden sonra harika ve heyecan verici bir olay. Hem etkinlikle ilgili beklentiler hem de pazar gelişim tahminleri iyi yönde seyrediyor.

İnşaat pazarı nasıl gelişiyor?

“Oxford Economics”in yakın zamanda yayımladığı The Future of Construction (İnşaatın Geleceği) raporunda yer alan tahminlere göre, enflasyonda olası bir dalgalanma tehdidini ortadan kaldıran inşaat sektörü, pandemi sonrası orta vadede küresel ekonomik toparlanmaya diğer sektörlerden daha hızlı olmayı vaat eden bir büyüme oranıyla öncülük edecek.

Gerçekten de inşaat sektörü, Covid-19 pandemisinin en şiddetli döneminde dikkate değer bir dayanıklılık göstermiştir. Rapora göre küresel inşaat pazarı önümüzdeki on yılda 4,5 trilyon ABD doları değerinde büyüyecek ve 2030 yılında 15,2 trilyon dolara ulaşacaktır.

Tüm sektörün gelişimiyle yakından ilgili olarak, özellikle inşaat makineleri segmenti (ve dolayısıyla lastik segmenti), büyüme oranını çoktan kanıtlamıştır: 2022-2028 >%5 (2021’de 150 milyar ABD dolarından 2028’de 200 milyar ABD dolarına. Kaynak: Küresel İnşaat Ekipmanları Pazarı).

Buna göre, “lastik” ürünü nasıl gelişiyor?

Bir süredir inşaat ve madencilik ekipmanları için lastik pazarında yapılan araştırmalar, gelişime yönelik yenilikçi fikirler ve öneriler ortaya koymaktadır. Bununla beraber, bugün, bir süre öncesine kadar sadece tasarılardan ibaret olan bir şeyin temellerinin atılmasında önemli bir hızlanmaya tanık olmaktayız.

Doğal olarak, sürdürülebilirlik, güvenliğe özellikle dikkat eden her üretim geliştirme stratejisi için yol gösterici ışıktır.  İnşaat pazarında, elektrikli ve sürücüsüz araçlar ile akıllı ve otomatik ekipmanların büyümesine ve bu büyüme sonucunda duyarlı lastiklerle uyumlu çalışmalarına tanık olabiliyoruz: mevcut sırt aşınması durumunu bildirebilen; gerekirse kendi kendini şişiren; kullanıldıkları araziye veya takılı oldukları ekipman tarafından gerçekleştirilen işlemlerin türüne göre basınç değiştiren ve tüm bu gelişmiş özellikler sayesinde hem bütçeye hem de çevreye fayda sağlayan lastikler.

Peki ya hamurlar? Doğal kauçuk, grafen ve polyester veya nanoteknolojiler gibi yeni malzemeler kullanma eğilimlerinin yanı sıra, en güncel trend, mükemmel çekişi ve düşük yuvarlanma direncini birleştiren çok işlevli, hibrit lastikleri konu alır.

Genel hedef, yayılma kabiliyetlerini, dayanıklılığı ve direnci destekleyen başarılı lastik tasarım özelliklerine dayanan lastik ve ekipman performansıdır. Ek olarak, operatörlerin sağlığını gözetmek için gürültüyü azaltmaya daha uygun olan ve yeni elektrikli ekipmanların üretiminde ihtiyaç duyulan malzemelere yönelik yeni bir araştırma trendi vardır.

BKT, Bauma’da madencilik ve inşaat sektörünün günümüz ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik en iyi çözümleri sergileyecek. Hamurlar, özellikle de taşınan ağırlık ve hız arasında optimize edilmiş bir oran sağlarken ağır yükleri taşıyabilen, kesik ve kopmaya ve olağanüstü ısıya dirençli hamurlar, fuarda odak noktalardan biri olacak.

Salon A6 Stand 215′te bulunan BKT standında şu lastikler de sergilenmektedir:

Yeni bir ürün olan EM 933 SUPER, fuarda 290/90 – 20 ebadında sergilenmektedir. Bu lastik, ekskavatörler ve özel kazma ve yükleme işlemleri için geliştirilmiştir. Ayırt edici yönleri; üst seviye çekiş, mükemmel sürüş konforu ve üstün kendiliğinden temizlenme özellikleridir.

 

15.5 R 25 ebadındaki EARTHMAX SR 313 özellikle kesilmeye dayanıklı bir hamurdan yapılmış olup, kayalık ortamlardaki zorlu koşullarda çalışan belden kırmalı damperler ve yükleyiciler için tasarlanan bir Tamamen Çelik radyal lastiktir.

10.00 – 20 ebadındaki MAGLIFT, endüstriyel uygulamalardaki tüm forklift operasyonları için tasarlanmıştır ve olağanüstü yük kapasitesi ve benzersiz konforu ile öne çıkar.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here