2023 PIRELLI TAKVİMİ KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

0
1477

“İlham Perisine Aşk Mektupları” (“Love Letters to the Muse”) başlıklı 2023 Pirelli Takvimi, fotoğrafçı Emma Summerton tarafından New York ve Londra’da dünyanın en tanınmış modellerinden bazılarıyla çekildi.

 

2023 Pirelli Takviminin konsepti, fotoğrafçıya hayatı boyunca esin kaynağı olan hayali ve gerçek İlham Perilerine odaklanıyor. Summerton, Takvim ile annesinden şarkıcılara, oyunculardan sanatçılara, yazarlardan aktivistlere, ressamlardan daha birçoklarına kadar kendisine ilham veren tüm Kadınlara bir saygı duruşunda bulunuyor. Fikirlerinin çoğunu hem gerçek hem hayali bu kadınlardan alıyor.

 

“Fotoğrafçılık yolculuğumun başından itibaren daima fotoğrafımdaki Kadının kim olduğunu sorguladım. Nereden geliyor? Nereye gitmek istiyor? Kimi seviyor? Nasıl seviyor? Neler ona güç veriyor? Kendini dünyada nasıl hayal ediyor? Nasıl hayal ettiği o kişi haline geliyor? Bu soruları önce kendime soruyorum, sonra onları anlatmaya çalıştığım hikayeye ya da uyandırmak istediğim duyguya yansıtıyorum. Amacım, daha açık fikirli olması ve benimle birlikte hayal kurması için izleyene ilham vermek,” diyen Avustralyalı fotoğrafçı 49. The Cal™ için Haziran ayında üç gün New York’ta ve Temmuz ayında bir gün Londra’da çok yoğun çekimler yaptı. 

 

Pirelli Başkan Yardımcısı ve CEO’su Marco Tronchetti Provera şu açıklamada bulundu: “Emma Summerton’ın çalışmaları dikkatimi çekti çünkü fotoğrafları renk ve hayal gücü açısından çok zengin, düşsel ve sihirli bir dünyayı temsil ediyor. ‘Gerçek’ ile ‘gerçek olmayanın’ her zamankinden daha iç içe geçtiği bir dönemde yaşadığımız için bu anı yorumlayacak ve Pirelli Takviminin mirasına büyük katkı sağlayacak mükemmel bir sanatçı bulduk.” 

 

Modellerin canlandırdığı ilham perileri: 

 

Adwoa Aboah – Kraliçe 

Adut Akech – Düş Kapanı 

He Cong – Bilge 

Cara Delevingne – Performans Sanatçısı

Ashley Graham – Aktivist 

Bella Hadid – Peri 

Karlie Kloss – Teknoloji Uzmanı

Precious Lee – Masal Anlatıcı

Lila Moss – Kahin 

Sasha Pivovarova – Ressam 

Emily Ratajkowski – Yazar 

Guinevere van Seenus – Fotoğrafçı 

Lauren Wasser – Atlet

Kaya Wilkins – Müzisyen 

 

Pirelli Takviminin “İlham Perisine Aşk Mektupları” başlıklı 49. edisyonu her zaman olduğu gibi sonbaharda, Kasım ayında sunulacak.

 

Başlık: “Love Letters to the Muse”

Fotoğrafçı: Emma Summerton

Edisyon: 49

Yetenekler (Kadro): 

Adwoa Aboah, Adut Akech, He Cong, Cara Delevingne, Ashley Graham,

Bella Hadid, Karlie Kloss, Precious Lee, Lila Moss, Sasha Pivovarova,

Emily Ratajkowski, Guinevere van Seenus, Lauren Wasser, Kaya Wilkins

 

Çekim:  New York’ta 3 gün (Pier59 Studios)

              Londra’da 1 gün (Big Sky Studios)

 

Takvim Tasarımı Sanat Yönetmeni: Tenzin Wild

Kast Yönetmeni: Piergiorgio Del Moro

Set Tasarımı: Viki Rutsch

Stil Danışmanı: Amanda Harlech

Saç: Eugene Souleiman

Makyaj: Hiromi Ueda

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here