Hankook Winter i*cept RS3: Soğuk hava koşulları için üretilen başarılı lastiğin yeni versiyonu

0
2837

Karlı yollarda daha kısa fren mesafesi, buzlu ve ıslak yollarda daha iyi yol tutuşu: Yeni Winter i*cept RS3, birçok ödül alan Winter i*cept RS2’nin geliştirilmiş yeni modelidir. Son teknolojilerin kullanıldığı yeni modelin tüm özellikleri, bir önceki başarılı modeli geride bırakarak günlük yaşamda çok daha yüksek güvenlik sunuyor. Hankook Winter i*cept RS3 bu sayede tüm yaygın kompakt modeller ve kompakt SUV’ler için mükemmel bir tercih olmaya devam ediyor.

Hankook Winter i*cept RS3, acil durum run-flat (HRS = Hankook Runflat Sistemi) özellikli dört seçenek dahil olmak üzere Avrupa pazarında 14 ila 17 inç arasında 71 farklı ebatta sunuluyor.

Karlı yollar, sürücüler ve lastikler için zorlayıcı olabilir. Geliştirme mühendisleri, yeni mikro kenarlar kullanarak Winter i*cept RS3’ün omuzlarını genişletti, böylece karda viraj alırken hem çekişi hem de yanal tutuşu iyileştirildi. Yeni ters çevrilmiş V-sırt ve yeni 3D kılcal kanallar, karlı yollarda daha dengeli frenleme performansı ve daha kısa fren mesafesi sağlıyor. Bir önceki lastikle karşılaştırıldığında Winter i*cept RS3, karlı yollarda %4’e kadar daha kısa fren mesafesi ile bir üst seviyeye çıkıyor. Testere dişi 3D kılcal kanalların kullanımı sayesinde blok hareketinin azalması, yol tutuşu ve frenleme performansının iyileştirilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Mühendisler, buzlu yollarda daha fazla güvenlik sağlamak için Winter i*cept RS3’ün sırt sertliğini de geliştirdi. Yapılan incelemeler, sırt bloklarının Winter i*cept RS2’ye kıyasla yatay olarak %1 ve dikey olarak %3 daha sert olduğunu gösteriyor. Bu sayede sürücüler, buzlu yollarda bile daha fazla yol tutuşundan faydalanabilecek.

Geliştirilmiş aquaplaning teknolojileri

Winter i*cept RS3, çeşitli teknolojilerden yararlanarak etkili lastik drenajı sağlar ve ıslak, çamurlu veya sulu yollarda bile yüksek derecede sürüş dengesi sunar. Geniş V şekilli kanal deseninin yanı sıra, yüzeydeki tekli bloklar daha küçük kanallarla çapraz yapı oluşturacak şekilde tasarlanmıştır Bu, suyun hızla tahliye edilmesini sağlar ve suda kızaklama riskini önemli ölçüde azaltır. Yeni W şeklindeki sırt deseni de yağmurda daha iyi direksiyon kontrolü ile birlikte mükemmel bir yol tutuşunu tecrübe ettirir.

Yeni nesil “Aqua Pine Compound” sayesinde geliştirme ekibi ıslak yollarda fren mesafelerini azaltmayı başardı. Genellikle, sadece silika bileşenlerinin kullanımı, lastiklerin kilometre performansını düşürür. Ancak, doğal reçine bazlı yeni malzeme karışımı, bu sorunun üstesinden gelerek aşınmayı azaltır ve frenleme verimliliğini artırır. Winter i*cept RS3 bu sayede ıslak yollarda %7’ye kadar daha kısa fren mesafesi sağlarken, kendini kanıtlamış önceki modeline göre %10’a kadar daha fazla kilometre performansı sunar. Yeni malzeme karışımı ayrıca lastik ve yol arasında daha iyi bir temas sağlayarak kaymayı azaltır ve kilometre performansını artırır.

Önceki model için birden fazla ödül

Yeni Winter i*cept RS3, Auto Zeitung 2020 kış lastiği testinde “şiddetle tavsiye edilir” olarak derecelendirilen önceki Winter i*cept RS2’nin iyileştirilmiş bir versiyonu olarak geliştirildi. Aynı yıl, Winter i*cept RS2, mükemmel yol tutuş özellikleri, yüksek çekiş gücü ve hem kuru hem de ıslak yollardaki performansı sayesinde Auto Express (Büyük Britanya) ve ADAC’tan en yüksek puanı aldı.

Hankook Tire Europe Başkanı Sanghoon Lee düşüncelerini “Yolda sürücü güvenliğini sağlayan lastikler sunmak en büyük önceliğimizdir. Pazara her daim son teknoloji ürünleri sunabilmek için sürekli olarak araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyoruz. Bu nedenle, yeni Winter i*cept RS3’ün müşterilerimizin yüksek beklentilerini karşılayacağından eminiz.’’ şeklinde ifade etti.

Hankook Tire, en kaliteli kış lastiklerini sunabilmek için Finlandiya’nın Ivalo kentindeki Technotrac test tesisini kullanmaktadır. Bu tesiste, çeşitli kış koşullarında araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonuçlarını kapsamlı bir şekilde test etmek için ideal koşullar sağlanmıştır – buz ve kar üzerinde mükemmel performans sağlayan lastikler geliştirmek ve üretmek için mükemmel bir üs.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here