ÖZKA LASTİK, Farm Progress Show 2022’de İz Bıraktı

0
1358

Zirai ve iş makinesi lastikleri sektöründe güçlü üretimiyle Türkiye’nin sanayi devleri arasında boy gösteren ÖZKA Lastik, ABD Iowa’da düzenlenen dünyanın en büyük açık hava tarım fuarı Farm Progress Show’da trendleri yakından takip eden yenilikçi ürün gamı ile iz bıraktı. Radyal ve konvansiyonel tarım lastikleri ile dünyanın dört bir yanından çiftçiler ve tarım şirketleriyle bir araya gelen ÖZKA Lastik, başta buğday, mısır ve sorgum olmak üzere birçok tarımsal üründe üretim ve tüketim bazında dünyanın en büyük pazarlarından biri olan Amerika’da büyüme hedefliyor.

Tarım, bahçe ve hayvancılık makineleri alanında tüm dünyadan sektör temsilcilerini buluşturan ve uluslararası öneme sahip olan dünyanın en büyük açık hava tarım fuarı Farm Progress Show, 30 Ağustos – 1 Eylül 2022 tarihleri arasında ABD Iowa’da gerçekleşti. Bölgedeki yeni distribütörü CMA L.L.C. ile birlikte fiziksel olarak  82 m2 ile fuarda yerini alan yerli ve milli marka ÖZKA Lastik, geniş ürün gamına ait zirai ve endüstriyel lastikleri ile tüm dünyadan ziyaretçilerini karşıladı. Farm Progress Show’da yoğun ilgiyle karşılaşan ÖZKA Lastik, toplam ihracat cirosunun %9’unu Amerika pazarından elde ediyor. Marka, 2023 itibarıyla bölgedeki ihracatını %45 artırmayı hedefliyor.

Amerika pazarında yeni distribütör CMA L.L.C. ile büyüyecek

Fuarda açıklama yapan ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kanık, 2014 yılından bu yana var oldukları Amerika pazarında talebin daha da artacağına ve ticaret hacminin daha da büyüyeceğine inandıklarını belirtirken bu talebe daha hızlı karşılık verebilmek için bölgede yeni bir distribütör anlaşmasını da tamamladıklarını açıkladı. Kanık, bölgede oldukça etkin bir dağıtıcı firma olan CMA iş birliği ile vites yükselteceklerini belirtti. Zirai, iş makinesi, hafif ticari araç & kamyonet ve özel amaçlı lastikler olarak dört farklı kategoride üretimi bulunan ÖZKA Lastik, Amerika pazarında %91 oranında zirai lastikleri ile talep görüyor. Ürün grubu bazında en çok radyal traktör lastiğinin talep gördüğü Amerika pazarı, tarımsal teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha da hızla ivme kazanacak.

‘Sektörün ihtiyaçlarını zamanında öngörüyor ve stratejimizi buna göre belirliyoruz.’

ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kanık, Farm Progress Show’da sadece bölge potansiyeli ile sınırlı kalınmadığının, tüm dünyadan yüksek oranda katılım olduğunun ve ÖZKA olarak yoğun ilgiyle karşılaştıklarının altını çiziyor. Kanık, Dünyada tarımsal ürün çeşitliliği ve tarımsal arazilerin genişliği açısından önemli bir potansiyel olan Amerika pazarında 2014 yılından bu yana yer alıyoruz. Önümüzdeki süreçte dünya nüfusunun hızla artması ve en temel ihtiyaç olan gıda ürünlerinin üretiminin önem kazanmasıyla birlikte tarım arazilerinin verimi ön plana çıkıyor.  Dolayısıyla Amerika pazarında talebin daha da artacağını öngörüyoruz. Tarımsal teknolojilerin çok geliştiği ve özellikle üretim makinelerinin teknolojiyle yoğun buluştuğu Amerika pazarına kendi teknolojik ürünlerimizle cevap veriyor olmak bizim açımızdan son derece önemli. Bizim en büyük başarılarımızdan birisi her pazarın talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek çeşitlilikte ürün gamımızın olması. Sektörün ihtiyaçlarını zamanında öngörüyor ve stratejimizi buna göre belirliyoruz. diyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here