BRİSA, Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarını Türkiye’nin Dörtbir Yanına Yayıyor

0
1301

 

Sabancı Holding iştiraki Brisa, mobilitenin lideri olma yolculuğunda Arvento Mobil Sistemleri satınalmasının ardından şimdi elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması için harekete geçti. Otopratik ve Propratik mağazalarında ve bayi noktalarında hizmet veren elektrikli araç şarj istasyonu sayısını, Muğla Propratik mağazasında açtığı yeni istasyonla 20’ye çıkardı. Otopratik ve Propratik mağazaları, Türkiye’de elektrikli şarj hizmeti sunan ilk hızlı bakım servisi zinciri konumunda. Brisa, 2022 Ağustos ayında elektrikli şarj

istasyonlarının kullanım sayısını 2021 yılının aynı döneminin 7 katına çıkardı.

Lastiğin ötesinde çözümleriyle mobilitenin liderliğini üstlenen Brisa, Arvento Mobil sistemleri satın almasının ardından şimdi, hızlı bakım ve servis zinciri Otopratik mağazalarında ve bayi noktalarında E-şarj işbirliği ile elektrikli araç şarj istasyonu hizmetini yaygınlaştırmaya devam ediyor. 2018’den bu yana açılan elektrikli şarj istasyonlarına Muğla Çerçiler’deki Propratik mağazasında bir yenisini ekleyen Şirket, elektrikli şarj istasyonu sayısını 20’ye çıkarmış oldu. 2021 yılının Ağustos ayında gerçekleşen şarj kullanım sayısı ise 2022 yılının aynı döneminde 7 katına çıktı.

Otopratik ve Propratik mağazaları elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasında kritik öneme sahip olan şarj istasyonu hizmetini en yaygın olarak sunan Türkiye’deki ilk hızlı bakım servisi zinciri konumunda. Brisa şu an İstanbul, Ankara, Bursa, Denizli, Antalya, Tekirdağ, Trabzon, Adana, Mersin, Diyarbakır, İzmir, Aydın, Kocaeli, Amasya ve Muğla olmak üzere 15 ilde elektrikli şarj istasyonu hizmeti sağlıyor. Brisa’nın elektrikli şarj istasyonları 20 kW ile 120 kW arasında hızlı şarj (DC) özelliğindeler ve aynı anda iki araca hizmet verilebiliyorlar. Orta sınıf bir elektrikli araç yüzde 20 ile yüzde 80 arası doluma yarım saatte ulaşabiliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Brisa Satış Genel Müdür Yardımcısı Cenk Koçdor, “Kendimizi sadece lastik üreticisi olarak değil, lastiğin ötesinde hizmetler de sunan bir şirket olarak konumlandırıyor, mobilitenin de liderliğini üstleniyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve iş birlikleri ile sektörde mobilite dönüşümüne öncülük ediyoruz ve lastiğin ötesini düşünerek mobilite dünyasında yenilikler getiriyoruz. Hızlı bakım ve servis zincirimiz Otopratik ve Propratik noktalarımızda ve bayilerimizde 2018’de başlattığımız elektrikli araç şarj istasyonlarımız da bu yaklaşımımızın önemli bir parçası. Şarj istasyonu ağımızı sürekli genişleterek Türkiye geneline yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir mobiliteye destek vermek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

 

Yolculuğun lideri Brisa, şirketi mobilite sağlayıcı konumuna taşıma hedefi doğrultusunda, 2022 yılının ilk çeyreğinde Arvento Mobil Sistemleri’ni satın almıştı. Arvento Mobil Sistemleri ile Şirket, sürdürülebilir mobilite çözümlerini hızlandırıyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here