FALKEN Motorsports, Nürburgring Dayanıklılık Serisinin Sezon Açılışına Hazır

0
697

Falken Motorsports, yeni Nordschleife sezonunu önümüzdeki hafta sonu başlatacak: Turkuaz ve mavi renkli iki Porsche 911 GT3 R (992), Nürburgring Endurance Series’in (NLS) sezon açılışında yılın ilk iki yarışında yarışacak. Alessio Picariello, Joel Eriksson ve Martin Ragginger her iki günde de Porsche’nin direksiyonuna geçecek, Tim Heinemann ve Nico Menzel ise birer yarışta yer alacak. Aynı zamanda popüler şampiyonanın resmi ortaklarından biri olan Japon lastik markası, efsanevi Nordschleife de sezon açılışında genel zafere gözünü dikti.

Bu yılki Nürburgring Dayanıklılık Serisi sezonu, bir hafta sonunda iki yarış olan “çift kafalı” ile başlıyor: Sezonun ilk yarışı olan 64. ADAC ACAS Kupası, 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek ve aksiyon 63. ADAC Reinoldus Dayanıklılık Yarışında 7 Nisan Pazar günü yeniden başlayacak . Her iki yarış da dört saatlik bir mesafe kat edecek ve Falken Motorsports hem Cumartesi hem de Pazar günü genel zaferi takip edecek. Ancak odak noktası veri toplamak ve sezonun en önemli olayı olan 1 ve 2 Haziran 2024’te Nürburgring’de yapılacak ADAC Ravenol 24 saatlik yarışına hazırlanmak.

Falken Motorsports, Nürburgring Dayanıklılık Serisi’nin bu yılki sezon açılışı için “Yeşil Cehennem”e güçlü bir kadro gönderiyor: 3 numaradan başlayan Falken Porsche, her iki yarış gününde de Alessio Picariello ve Martin Ragginger tarafından, Joel Eriksson ise yarışta sürülecek. Tüm hafta sonu boyunca turkuaz mavisi Porsche’nin direksiyonunda olacak. İsveçli sürücü, Pazar günü Tim Heinemann devralmadan önce yılın ilk yarışında Nico Menzel tarafından desteklenecek. Diğer üç Falken pilotu Julien Andlauer, Klaus Bachler ve Sven Müller sezonun geri kalanında ve ADAC Ravenol 24 Saat Yarışında yer alacak.

Falken Motorsports, geçen yılın başarılı Nordschleife sezonunu 2024’te geliştirmek istiyor: Takım, ROWE 6 saatlik ADAC Ruhr Kupası yarışında üstün bir genel zaferi kutladı, ardından daha fazla podyumda bitirdi ve birkaç ilk beşte sonuç aldı. Bir önceki yılın deneyimi sayesinde yeni sezonun işaretleri de çok iyi: 2024 sezonu, Falken Motorsports’un 992 serisinden mevcut 911 GT3 R’yi kullanacağı ikinci yıl olacak. Sürücüler ve takım, Nürburgring Dayanıklılık Serisinin başlangıcından itibaren en üst sıralar için yarışabileceklerinden emin.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here