NEXEN TIRE, Konsept Lastik MEARTH ile Tasarım Ödülü IDEAyı Kazandı

0
788

NEXEN TIRE, Mars temalı konsept lastik Mearth için tasarım ödülü IDEA’yı kazandı

NEXEN TIRE, konsept lastiği Mearth ile Uluslararası Tasarım Mükemmelliği Ödülleri (IDEA) 2023 finalisti olarak ödüllendirildiğini duyurdu.

Bu yıl 43. yılını kutlayan IDEA Tasarım Ödülü, Amerika Endüstriyel Tasarımcılar Topluluğu (IDSA) tarafından düzenlenen uluslararası üne sahip bir tasarım ödülüdür. Almanya’nın Red Dot Tasarım Ödülü ve iF Tasarım Ödülü ile birlikte küresel tasarım ödüllerinin ilk üçünden biri olarak kabul ediliyor.

Bu yılın kazananı, Busan Tasarım Tanıtım Merkezi’nin Korea Design Membership Plus (KDM+) programına bağlı ürün tasarımı öğrencileri ile endüstri-akademik ortaklıklar arasındaki işbirliğinin sonucudur.

Mearth lastiği, Mars’ta kullanılmak üzere tasarlanmış dönüştürülebilir bir lastiktir. Özel malzemelerle sırt alanını genişleterek sürüş kabiliyetini artırmak için şekil değiştirmesine olanak tanıyan bir moda sahiptir. Ayrıca Mars’ın zorlu arazisinde arazi ekimine olanak tanıyan çıkıntılı yan duvarlara da sahiptir.

Bir NEXEN TIRE temsilcisi, “Markamızın değerini artırmak için benzersiz tasarımlara ve teknolojik rekabet gücüne sahip ürünler geliştirmeye devam etmeye kararlıyız” dedi.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here