HANKOOK 2023 Yılı Mali Sonuçlarını Açıkladı

0
916
  • Şirket, önceki yıla göre satışlarda yüzde 6,5’lik ve faaliyet kârında yüzde 88,1’lik bir artışla şimdiye kadarki en iyi mali yılını geçirdi.
  • Yönetim Kurulu Başkanı Hyunbum Cho önderliğinde premium ürün stratejileri konusunda alınan kararlar ve AR-GE yatırımları bu başarıda belirleyici rol oynadı.
  • Nicel ve nitel büyüme, elektrikli araçlar ve premium araç segmentinde orijinal ekipman alanları da dahil olmak üzere kilit pazarlarda yüksek kaliteli ürünlerde sağlanan büyüme ile elde edildi.

Hankook, küresel konsolide mali sonuçları esas alarak 2023 yılı için 8.939,6 milyar KRW (~6.329,5 milyon EUR) satış ve 1.327,9 milyar KRW (~940,1 milyon EUR) faaliyet kârı açıkladı.

Dünya çapındaki ekonomik gerilemeye rağmen satışlarda yıl bazlı karşılaştırmada yüzde 6,5 oranında ve faaliyet kârında yüzde 88,1 oranında bir artışla bu rakamlar Hankook Tire’ın kuruluşundan bu yana elde edilen en iyi sonucu teşkil ediyor. Bu sonuç şirketin dünya çapında önemli bir premium marka konumunu güçlendiriyor. 2023’ün 4. çeyreğinde satışlar 2.232,0 milyar KRW (~1.570,2 milyon EUR) ve işletme kârı ise 492,4 milyar KRW (~346,4 milyon EUR) seviyesine ulaştı.

Hankook Tire Yönetim Kurulu Başkanı Hyunbum Cho yönetiminde ortaya konan bu yüksek performans, premium marka stratejilerinin ve geleceğin mobilite yönelimlerine ayak uydurmak için araştırma alanında yapılan proaktif yatırımların sonucu olarak gerçekleştirmiştir.

Hankook tarihinde ilk kez elde edilen bu mali rakamlar kısmen, elektrikli araçlara (EV) yönelik dünyanın ilk eksiksiz lastik serisi olan iON markasının büyümesi sayesinde mümkün oldu. Spor otomobillere ve küresel premium otomobil markalarına yönelik sunulan lastik yelpazesinin teşvik edilmesi de, 18 inç ve üzeri binek otomobil lastikleri satışının artırılması da yüksek kaliteli ürün portföyünün çeşitlilik konusunda yeni bir seviyeye ulaşmasına ve şirketin bu yüksek performansına destek oldu.

Sentetik kauçuk ve karbon siyahı gibi ham maddelerin ve deniz yolu ile nakliyenin maliyetlerinin düşmesine rağmen rekabetçi bir fiyat seviyesinin korunması da performans artışına katkıda bulunmuştur.

Hankook, iON markasının küresel pazara sunulduğundan bu yana satışlarını ve ürün yelpazesini sürekli artırdı. Şirket aynı zamanda dünyada öncü konumdaki ABB FIA Formula E World Championship elektrikli araç yarış serisinin tek yetkili teknoloji ortağı ve lastik tedarikçisidir. Hankook, uzun yıllar içerisinde geliştirmiş ve elektrikli araçların geniş ölçekte piyasaya sürülmesinden önce de kullanılmaya başlamış olan yenilikçi, yüksek uzmanlık bilgisine dayalı teknolojisi sayesinde elektrikli araç lastikleri alanında dünya pazarında öncü konumdadır.

Aralarında Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche ve Tesla da bulunan dünya çapındaki yaklaşık 40 otomobil markasına orijinal ekipman olarak 250’ye varan lastik modeli tedarik ederek dünya çapında sektöre öncülük eden Hankook, premium lastik üreticisi konumunu güçlendirdi.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here