Yokohama Rubber, Kamyon ve Otobüs Lastiklerine de Tescilli “E+” İşaretini Uyguluyor

0
786

Yokohama Rubber Co., Ltd., kamyon ve otobüs lastiklerine tescilli “E+” işaretini uygulamaya başladığını duyurdu.

Lastiğin elektrikli araçlara uygun özel niteliklere sahip olduğunu belirten “E+” işareti, YOKOHAMA lastiklerinin elektrikli araçlara yönelik çekiciliğini güçlendirmek amacıyla ilk olarak 2023’ün ikinci yarısında YOKOHAMA binek otomobil lastiklerine uygulandı. “E+” işaretini taşıyan ilk kamyon veya otobüs lastiği, Japonya’da otobüslerde kullanılmak üzere satılan bir lastik, Avrupa’da ise otobüslerde kullanılmak üzere satılan bir lastik olacak.

Yokohama Rubber, “E+” işaretini yalnızca elektrikli araçların benzersiz ihtiyaçlarını karşılayan teknolojilere sahip lastiklerine uyguluyor. Örneğin lastiklerin, ağır elektrikli akülerden kaynaklanan daha yüksek yüklere ve ayrıca elektrik motorunun yüksek tork çıkışına dayanabilecek dayanıklılığa sahip olması gerekir. Lastiklerin aynı zamanda aracın motorundan gelen gürültünün yokluğunu tamamlayan bir sessizlik kalitesine sahip olması gerekir. Ayrıca aracın elektrik ve diğer enerji kaynaklarının verimli kullanımına katkıda bulunmalı ve aracın sürüş menzilini genişletmelidirler.

Elektrikli araçlara uygun YOKOHAMA lastiklerinin yanaklarında sergilenmesinin yanı sıra “E+” işareti, müşterilerin lastik seçimini kolaylaştırmak amacıyla lastik kataloglarında ve web sitelerinde de belirgin bir şekilde yer alacak. “E+” işaretini taşıyan ilk YOKOHAMA lastiği, Yokohama Rubber’ın 2023 sonbaharında Avrupa ve diğer pazarlarda piyasaya sürdüğü EV’lere yönelik ultra yüksek performanslı yaz lastiği olan yeni ADVAN Sport EV oldu. “E+” işaretini taşıyacak bir sonraki binek otomobil lastiği ” işareti, bu Şubat ayında tanıtılan yeni ADVAN dB V553 premium konfor lastiği olacak.

YOKOHAMA’nın “E+” işaretini taşıyan ilk otobüs lastikleri Japonya’da satılan 507U ve Avrupa’da satılan 120U’dur. Yokohama Rubber, alçak tabanlı otobüslerde kullanıldığında 507U’nun gelişmiş dayanıklılığının ve aşınma direncinin ve artan kaplama yeteneğinin, Japonya’daki EV otobüslerinde kullanım için çekiciliğini artıracağını bekliyor. 120U, elektrikli araçların kullanımının teşvik edildiği İspanya’daki lider taşımacılık şirketinin sıkı gereksinimlerini karşılıyor ve bu nedenle Avrupa genelinde EV otobüslerinin özel ihtiyaçlarını karşılayan yüksek performansı sunuyor. Yokohama Rubber, EV otobüsleri için lastik teslimatına başlamak üzere Eylül 2023’te İspanyol şirketle bir anlaşmaya vardı.

Elektrikli araçlarda kullanıma uygun lastiklere yönelik artan talebi karşılamak için Yokohama Rubber, elektrikli araçlarda orijinal ekipman olarak kullanıma uygun binek otomobil ve kamyon/otobüs lastikleri geliştirme sürecini güçlendiriyor. Yokohama, dünya çapındaki kullanıcıların lastiklerinin elektrikli araçlarda kullanıma uygunluğu konusunda farkındalığını artırmayı amaçladığı için, elektrikli araçlarda kullanıma uygun lastiklerinde tescilli “E+” işaretinin uygulanmasını genişletmeye devam edecek.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here