GOODYEAR, İngiltere’deki Cooper Lastik Fabrikasını Kapatıyor

0
1305

Goodyear, İngiltere/Melksham’daki Cooper Tire & Rubber motosiklet ve yarış lastiği fabrikasını, giderek daha zorlu hale gelen ekonomik ortamı gerekçe göstererek kapatma sürecine başladı.

Cooper Tire Europe tarafından duyurulan hareket, 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacak ve yaklaşık 350 çalışanı etkileyecek.Tesis ayrıca bir teknik merkeze ev sahipliği yapıyor ve Cooper’ın Avrupa genel merkezi olarak hizmet veriyor.

Tesisin insan kaynakları direktörü Gavin Champion, “Melksham tesisimiz bir süredir rekabetçi olmak için mücadele etti ve ilgili herkes operasyonları mümkün olduğunca uzun süre devam ettirmek için son derece sıkı çalıştı.Ancak, mevcut iş ortamında bu giderek daha zorlayıcı hale geldi”dedi.Şirket ayrıca Avon ve Cooper motor sporları programlarını, Cooper Avrupa Teknik Merkezini (ETC), malzeme programlarını ve Destek ofis pozisyonlarını aşamalı olarak kaldırmayı planladığını söyledi.

Cooper , kısa süre önce , Federation International de l’Automobile (FIA)’nın önümüzdeki üç sezon için Dünya Rallikros ve Avrupa Rallikros şampiyonaları ile yarış lastiği tedarik sözleşmesini yeniledi . 2014’ten beri uluslararası serilere hizmet veren Cooper, Dünya Rallikros Şampiyonası’nın yeniden adlandırılan RX1 premier sınıfının yanı sıra yeni bir tamamen elektrikli RX2e sınıfı ve Avrupa Rallikros Şampiyonası’ndaki RX1 ve RX3 sahalarını tedarik edecek.

Bu lastikler Melksham fabrikasında üretiliyor. Bu lastiklerin üretiminin nereye kaydırılacağı belli değil, ancak Goodyear, Almanya’nın Hanau kentindeki fabrikasında GT ve dayanıklılık yarışları için yarış lastikleri üretiyor.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here