Hibrit ve Elektrikli Araçlar İçin En Yetkin Hizmet Otopratik’te

0
821

Sabancı Holding iştiraki, Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, Otopratik teknisyenlerinin hibrit ve elektrikli araçlar konusundaki yetkinliklerini artırmak amacıyla iki seviyeli Elektrikli ve Hibrit Araç Eğitimlerini başlattı.

Bugüne dek toplam 38 Otopratik teknisyeninin tamamladığı eğitimler, Türkiye genelindeki tüm Otopratik’leri kapsayacak şekilde devam edecek. 

 

Lastiğin ötesinde çözümleriyle mobilitenin liderliğini üstlenen Brisa, Arvento Mobil sistemleri satın almasının ardından şimdi, hızlı bakım ve servis zinciri Otopratik’te, sektördeki hizmet kalitesini arttırma ve müşteri deneyimini iyileştirme vizyonunun parçası olarak önemli bir adım daha atıyor. 2022 yılı itibarı ile Otopratik’lerdeki teknisyenlere yönelik mobilite dünyasının yükselen trendi hibrit ve elektrikli araçlarla ilgili kapsamlı bir eğitim programı başlatıldı. Bu sayede, hali hazırda birçok Otopratik noktasında devreye giren ve hızla genişleyen şarj hizmeti haricinde hibrit ve elektrikli araçlara çok daha kapsamlı bir servis paketi sunulmaya başlanmış olacak.

Otopratik teknisyenleri hibrit ve elektrikli araçlar konusundaki yetkinliklerini artırmak için 2 gün teorik, 4 gün uygulamalı olmak üzere toplam 6 gün süren iki seviyeli ve son derece kapsamlı bir Elektrikli ve Hibrit Araç Eğitim programına başladı. Bugüne kadar tamamlanan 5 oturumda toplam 38 Otopratik teknisyeni eğitimlerini tamamlarak sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Eğitimler 2023 yılında da tüm Otopratikleri kapsayacak şekilde devam edecek. Eğitim sonunda teknisyenler elektrikli ve hibrit araçların mekanik yapısını, işleyiş mantığını teorik ve uygulamalı olarak öğrenmiş; araçlara nasıl bakım yapılması gerektiğine ve bakım yapılmadan önce alınması gereken tedbirlere hakim oluyorlar.

Verilen eğitimler sonunda yetkinlik kazanan personeli ile gerekli donanımını sağlamış Otopratik noktaları; elektrikli aracı gerilimsiz hale getirip bakım moduna alabiliyor, aracın invertör konvertör sıvısını ve batarya filtresini değiştirerek elektrikli araçlara yönelik yönelik lastik, filtre, fren hidroliği ve balatalar dahil periyodik olarak gerekli bakım hizmetlerini de tamamlayabiliyor.

Türkiye lastik pazarı lideri olmanın verdiği sorumlulukla, sektörün gelişimini desteklemeye devam eden Brisa, bu eğitimlerle sektörün çağın gerektirdiği yetkinliklere sahip olması için çok önemli bir adım atıyor. Bu sayede müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan Brisa’nın ayrıca Türkiye’nin lastik üzerine eğitim veren ilk kurumu olan Brisa Akademi çatısındaki çalışmaları da devam ediyor.

 

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here