Hankook Tire, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri Dünyası listesinde yedinci kez yer aldı

0
1049
  • Hankook Tire, ESG (Çevresel Sosyal ve Kurumsal Yönetişim), insan hakları ve tedarik zinciri yönetimi için olağanüstü dereceler elde etti.
  • DJSI World (Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri Dünyası) kurulduğundan beri en yüksek puanı alan kuruluş Hankook Tire oldu.
  • Hankook Tire, her zaman sürdürülebilirlik odaklı bir çalışma şeklini benimsemiştir.

Hankook, çevresel, sosyal ve yönetişim liderliğini (ESG) sağlamlaştırmaya devam ediyor. Sektör lideri, sürdürülebilirlik konusunda prestijli Dow Jones Sürdürülebilirlik Endekslerinde (DJSI) yedinci kez yer aldı. Bu yıl liste, en büyük 2.555 küresel şirketin %12,8’ini oluşturan dünya çapındaki 326 şirketi içeriyor. Hankook, otomobil parçaları endüstrisinin önde gelen temsilcileri arasında yer alıyor.

Hankook, ESG yönetimini güçlendirmeye yönelik düzenli çabalarının bir sonucu olarak, ilk kez yedi yıl önce dünyanın en güvenilir sürdürülebilirlik endeksi olan DJSI World’e dahil edildi. Bu yıl şirket, kurumsal yardımseverlik, insan hakları ve tedarik zinciri yönetiminin yanı sıra Ar-Ge inovasyonu için mükemmel dereceler elde ederek DJSI’nin başlangıcından bu yana en yüksek puanı aldı.

Hankook, uzmanlık alanlarının her birinde sekiz komite aracılığıyla şirket genelindeki ESG standartlarını geliştiriyor ve sürdürülebilir bir tedarik zincirini devam ettirmeye büyük çaba harcıyor. 2018 yılında şirket, sürdürülebilir doğal kauçuk tedariği için bir strateji belirledi. Ayrıca şirket döngüsel ekonomi uygulamalarında da lider. Buna ek olarak, lastik uzmanı bu yıl Bilime Dayalı Hedefler Girişimi’ne (SBTi) katıldı ve 2030 yılına kadar üretimle ilgili CO2 emisyonlarında 2019 yılına kıyasla %46,2’lik bir azalma sağlama hedefiyle orta ve uzun vadeli bir sera gazı azaltma hedefi sundu. Ayrıca tedarik zincirinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını %27,5 oranında azaltmayı hedefliyor.

Şirketin küresel bir lastik şirketi olarak beyan ettiği hedef, küresel sürdürülebilirlik yönetimi yetkinliklerini en üst düzeyde gerçekleştirmek için kurumsal yardımseverlik ve çevre yönetimi gibi faaliyetleri sistematik bir çerçeveye yerleştirmektir.

Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri, sürdürülebilirlik derecelendirmesi ve yatırım için en saygın küresel ölçüttür. Kurumsal yönetim faaliyetlerini finansal performans, toplumsal katkı, etik yönetim ve çevre yönetimi gibi açılardan kapsamlı bir şekilde değerlendirerek örnek şirketleri listeler. DJSI, 1999 yılında dünyanın en büyük finansal bilgi şirketi S&P Dow Jones Indices ve küresel bir sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu olan S&P Global Switzerland SA (eski adıyla SAM) tarafından ortaklaşa geliştirilmiştir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here