Türkiye’nin İlk CEO’su Hasan Güleşçi Hayatını Kaybetti

0
1690

Sabancı topluluğunun kıymetli değerlerinden, Kordsa ve Lassa kurucu genel müdürü, CEO kavramının ilk teşekkülü “Genel Koordinatörlük” tanımının Türkiye’de ilk isimlerinden , Türkiye’nin ve Sabancı Topluluğunun ilk CEO’su Hasan GÜLESÇİ beyin vefatını üzüntü ile öğrendik.

Türkiye iş dünyası, lastik endüstrisi ve Sabancı topluluğu ve bizler çok değerli bir büyüğümüzü yitirmenin hüznü ile Merhum Hasan GÜLEŞÇİ beye Allah’tan rahmet, ailesine, Sabancı topluluğu ve iş dünyasına baş sağlığı dileriz.

LASTİK MAGAZİN

HASAN GÜLEŞÇİ 

Evli ve üç  çocuk babası olan Hasan Güleşçi, 23 Nisan 1937 tarihinde Adana’da doğdu.

İlk tahsilini Adana’da, orta ve lise tahsilini Tarsus amerikan Kolejinde 1955-1956 döneminde tamamladı. Daha sonra yüksek tahsilini İngiltere Manchester?da tekstil makinaları üzerine yaptı.

1961 senesinde yurda dönerek Adana Bossa işletmelerinde çeşitli işletme şeflikleri, Makina Enerji Müdürlüğü ve 5 yıl süre ile de Sabancı Holding Proje Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1973 yılında Genel Müdür olarak atandığı Kordsa Kord bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin kuruluşu ve işletmeye geçirilmesini gerçekleştiren Güleşçi, bu görevinden Lassa Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin Genel Müdürlüğüne atanması nedeniyle 1981 yılında ayrılmıştır. Lassa Genel Müdürlüğü görevi yanında güleşçi Lassa, Kordsa ve Bimsa Yönetim Kurulu Üyeliği ile Lisa Murahhas Azalığı görevlerini de yürüttü.

2 Nisan 1985 tarihi itibariyle H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Genel Koordünatörlüğüne atanan Güleşçi, aynı zamanda Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve Lastik ve Turizmden sorumlu  Murahhas Üyelik görevini sürdürmektedir. Ayrıca Ankara Enternasyonel Otelcilik A.Ş. ve Tursa A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlıkları ile Kordsa A.Şnin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akçansa A.Ş., Brisa A.Ş., Carrefoursa A.Ş., Danonesa A.Ş., Sakosa A.Ş., Marsa A.ş., Philsa A.Ş. ve Philip Morrissa’nın Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Güleşçi ayrıca, TÜSİAD ve Türkiye Filatelist Dernekleri üyesidir.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here