HANKOOK, %100 elektrikli NXT Gen Cup’ın Özel Lastik Ortağı

0
966

Hankook, yeni İsveç yarış serisi NXT Gen Cup’ın özel lastik tedarikçisidir. Tamamen elektrikli Junior Touring Car Cup, 15 ila 25 yaşları arasındaki genç karting yeteneklerine profesyonel bir kariyere doğru bir sonraki adımı atma fırsatı sunuyor.

2023’teki ilk sezondan itibaren elektrikli MINI Cooper SE’yi temel alan LRT NXT1 yarış arabaları Hankook Ventus TD‘de çalışacak. Lastik, Mini John Cooper Works GP için orijinal donanım seçeneği olarak geliştirildi ve hem yolda hem de yarışta en iyi performansı sunuyor. Hankook ayrıca sürücüleri ve ekipleri doğrudan yarış pistinde destekler.

Pist için özel olarak tasarlanan yarış arabası, NXT Gen Cup’ın kurucuları Lestrup Racing Team tarafından yapıldı; 230 hp sıvı soğutmalı elektrik motoru ve 30 kwh bataryaya sahiptir. NXT Gen Kupası, 18 sürücü, Temmuz’dan Ekim’e kadar altı yarış haftasonunda şampiyonada yarışacak. Sezon 8/9 Temmuz’da Falkenberg’de başlıyor. Genel kazanan, İsveç Motor Sporları Federasyonu (SBF) ile ortaklaşa resmi İsveç Gençler Şampiyonu olacak.

“Tamamen elektrikli NXT Gen Cup ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Etkileyici programları, yalnızca tamamen elektrikli motor sporlarına değil, aynı zamanda genç yarışlara olan bağlılığımıza mükemmel bir şekilde uyuyor. NXT Gen Cup ile daha fazla genç yeteneğe ilham vermeyi umuyoruz ve Hankook Motor Sporları Avrupa Direktörü Manfred Sandbichler, “Onlara heyecan verici bir motor sporları kariyeri sunuyor.

“Hankook’un Formula E ve yol yarışlarındaki kapsamlı deneyimi, gelecek vaat eden sürücüler için geçerli ve sürdürülebilir bir yarış kariyeri platformu oluşturmak üzere yola çıktığımız için NXT Nesil Kupası için kilit bir rol oynayacak. Lastiklerle yaptığımız ilk testler olağanüstüydü. performans ve dayanıklılık açısından – ıslak veya kuru zeminde,” diye ekledi NXT Gen Cup Ortaklar ve Etkinlik Başkanı Christian Axelsson.

- REKLAM -

Yorum Yaz

Please enter your comment!
Please enter your name here